Otteluraportit torstai
22.6.2017 10:10 Uutiset / SHL 07-08

Kiitos kaikille pelileirille osallistuneille ja tervetuloa ensi vuonna uudestaan!


LOPPUJÄRJESTYS

1. Flames
2. Oilers
3. Cans
4. Leafs
5. Habs
6. Jets


Pistepörssin top 10:

MaalitSyötötPisteet
1.Puolanne Amos172037
2.Torkki Oliver29433
3.Adler Samu21728
4.Jäderholm Hans24327
5.Hallaskari Dani18624
6.Järvinen Oliver16723
7.Jalander Elliot17623
8.Melotindos Anton16622
9.Hautala Onni151421
10.Niemi Elius9716


NIKO MARTTILA -TROPHY (LEIRIN MVP): OLIVER TORKKI
ANTTI HEIKKINEN -TROPHY (LEIRIN PARAS MAALIVAHTI): JESSE HELLSTRÖM

JOUKKUEKOHTAISET PALKINNOT:

HABS

Rocket Richard - MVP: Nooa Mitro
BoomBoom Geoffrion - FAIR PLAY: Toomas Reijonen
Toe Blake -neropatti: Max Himanen

JETS

MVP: Amos Puolanne
FAIR PLAY: Elius Niemi
Joukkueen neropatti: Julian Bom
Zemppari-palkinto: Felix Wollsten

CANS

MVP: Oskari Ahmajärvi
FAIR PLAY: Verneri Tommiska
Viikon tehopelaaja: Hans Jäderholm

LEAFS

Leirin aikana eniten oppinut pelaaja: Dani Hallaskari
Jäitä pipoon -palkinto: Max Erkinheimo
Joukkueen sisukkain pelaaja: Sisu Alanen
Kirjapalkinto: Aleksi Ahola
Esa "Tiki" Tikkanen TikiTalk palkinto: Akseli Järvinen

OILERS

MVP: Anton Melotindos
FAIR PLAY: Juuso Mustonen
Joukkueen neropatti: Aku Raumolin
Huoltajan lemmikki: Julius Puttonen

FLAMES

MVP: Oliver Torkki
Antti Arvon nimikko palkinto - viikon peruspakki: Veeti Palomäki
Seppo Taalasmaa - työmies palkinto: Noel Lund
Petri Pulkkinen Memorial -trophy: Oliver Järvinen
Samu Mäkisen MV-palkinto: Jesse HellströmTorstai 22.6.2017

Torstai ja pudotuspelipäivä, tänään ratkotaan SHL-pelileirin mitalistit ja muut sijoitukset. Aamulla runkosarjan neljä parasta pelaavat puolivälieräottelut, joista voittajat jatkavat välieriin. Aamupelien häviäjät puolestaan pääsevät hakemaan vielä välieräpaikka villi kortti –kierrokselta, jossa vastaan tulee runkosarjan 5-6. sijoittuneet joukkueet. Kaikilla joukkueilla on siis mahdollisuus edetä päätyyn asti, mutta turnauskaaviota on selkeytetty aiemmilta vuosilta, joissa ylemmän ja alemman loppusarjan vuoksi pahimmillaan viimeisen pelin häviäjä on voinut nousta mestariksi, kun on jouduttu summailemaan maalieroja. Playoffit ovat perinteisesti sytyttäneet SHL:ssä niin pelaajat, valmentajat kuin yleisönkin, tervetuloa siis katsomaan!

1. JETS-FLAMES

Päivän ensimmäisessä puolivälieräottelussa kohtasivat toiseksi runkosarjassa sijoittunut Jets sekä kolmospaikalle päätynyt Flames. Kohtaamisesta odotettiin etukäteen todella tiukkaa, sillä joukkueet olivat painineet tasaväkisesti koko viikon ja lopulta heidät toisistaan erotti vain yksi piste. Odotuksien vastaisesti tasaista kamppailua ei kuitenkaan ikinä nähty.

Ensimmäisen erän muutamat avausminuutit kentällä taisteltiin todella tasaisesti. Kolmen minuutin pelaamisen jälkeen valkopaidat pääsivät yrittämään nollansa rikkomista rangaistuslaukauksesta, mutta Jesse Hellström Flames-maalilla koppasi varmasti. Tästä kopista alkoi aina ottelun loppuun asti kestänyt Flamesin myrsky, jonka edessä Jets joutui antautumaan jatkuvasti. Maalinteon aloitti ajassa 4:11 pistetykki Oliver Torkki vieden keltapaidat 0-1 johtoon. Torkin maalinälkä ei tähän hiipunut vaan hän iski vielä nopeat kaksi osumaa perään. Jets kovasta yrityksestään huolimatta ei ikinä saanut kiriään käyntiin ja Miska Luostarisen vielä yhden vierasmaalin jälkeen erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-4.

Toisessa erässä sama Flamesin ylivoimaisuus jatkui. Jets pyristeli vastaan, mutta ei pystynyt enää koko loppuottelussa vastustajaansa kunnolla haastamaan. Vielä kuuden Flames-osuman jälkeen pukusuojiin valuttiin keltapaitojen ylivoimaisen 0-10 murskavoiton jälkeen. Flames suoraan välieriin ja Jets hakemaan vauhtia villi kortti -kierrokselta.

Flamesin tähtivalmentaja Timo herkistyi lehdistötilaisuudessa ylivoimaisesta voitosta: ”Mä olen tunneihminen, tulee vieläkin kyyneleet silmiin.” Valkopaitojen Ode arveli tietävänsä tappion syyn: ”Ei tälle voinut mitään, kun joukkueemme hyökkäyksestä, puolustuksesta ja huollosta vastaava apuvalmentaja Rikkilä tuli pelikirjan kanssa vasta toiseen erään paikalle. Ensimmäinen erä vedettiin sitten luistimet kiristämättä ja ilman erkkoja lavassa ja noh.. tässä tulos. Mutta ei huolta, villi kortti -kierroksella näytetään!”

JETS-FLAMES 0-10

Maalit:

04.11 0-1 Oliver Torkki (Saku Miettinen)
07.06 0-2 Oliver Torkki
12.31 0-3 Oliver Torkki
14.17 0-4 Miska Luostarinen
22.09 0-5 Noel Lund (Saku Miettinen)
22.55 0-6 Luukas Vahvaselkä (Noel Lund, Saku Miettinen)
25.17 0-7 Luukas Vahvaselkä
26.25 0-8 Oliver Torkki
27.52 0-9 Oliver Torkki (Veeti Palomäki, Miska Luostarinen)
30.42 0-10 Oliver Järvinen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Jesse Hellström, Flames

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Henry Donoghue
Flames: Jesse Hellström2. LEAFS-CANS

Päivän toisessa puolivälierässä runkosarjavoittaja Leafs sai vastaansa neljänneksi sijoittuneen Cansin. Tässäkään ottelussa ei lähdetty peruuttelemaan tai jännittämään ja vauhtia riitti. Cans ei myöskään sarjataulukon sijoituksia kumarrellut, vaan lähti ennakkoluulottomasti haastamaan sarjakärkeä. Leafs olikin yllätettävissä, kun altavastaajana otteluun lähtenyt Cans taisteli yllättäen hurjan lopun ansioista 6-8 voiton.

Ensimmäisessä erässä Leafs jatkoi samaa ylivoimaansa, kuin mitä oli runkosarjassa osoittanut. Dani Hallaskari nosti sinipaidat ensin maalilla johtoon ja muutaman minuutin kuluttua Atte Vuori iski rankkarista numeroiksi jo 2-0. Erän puolivälin jälkeen puolestaan tuore vahvistus Luka Kaan sekä luottopelaaja Akseli Järvinen onnistuivat ja Leafs nousi jo hurjan neljän osuman johtoon. Loppuerä lasketeltiin tasaisemmin ja Canskin sai kahdella tasoituksellaan nollansa rikottua. Tauolle jatkettiin näiden maalien jälkeen lukemista 4-2.

Toiseen erään takaa-ajoasemassa oleva Cans tuli aivan uudella jalalla. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hans Jäderholmin, Elmeri Syrjäläisen sekä toisen osumansa iskeneen Reko Alangon maaleilla Cans nousi taistellen rinnalle ja ohi. Minuutin kuluttua Alangon 4-5 maalista sinipaitojen Aleksi Alho sai vielä tasoitettua, mutta sitten kotijoukkue alkoi jäädä jatkuvasti jälkeen. Onni Hautalan 5-6 johtomaalin jälkeen Leafs ei saanut enää tasoitettua ja vielä muutamien maalien jälkeen välieräpaikan itselleen nappasi Cans lukemin 6-8.

Ottelun jälkeen Cansin Rami kehui joukkuettaan voitosta: ”Huikea taistelu, valmistin joukkuetta siihen, että Leafs on kova ja jokainen oli valmiina taisteluun vaikeasta ensimmäisestä erästä huolimatta. Hieno voitto!” Leafsin Viki harmitteli tappiota: ”Aamupelit aina vaikeita. No haetaan vauhtia villi kortti –kierrokselta ja tullaan entistä kovempaa takaisin!”

LEAFS-CANS 6-8

02.13 1-0 Dani Hallaskari
06.16 2-0 Atte Vuori RL
10.17 3-0 Luka Kaan
15.14 4-0 Akseli Järvinen
18.01 4-1 Onni Haataja
18.52 4-2 Reko Aalanko (Onni Hautala, Conny Törnqvist)
22.36 4-3 Hans Jäderholm (Onni Hautala)
27.05 4-4 Elmeri Syrjäläinen (Onni Haataja, Max Syrjäläinen)
29.15 4-5 Reko Alanko RL
30.20 5-5 Aleksi Alho
36.20 5-6 Onni Hautala
37.48 5-7 Hans Jäderholm (Onni Hautala)
38.44 6-7 Aleksi Ahola (Atte Vuori)
39.34 6-8 Onni Hautala

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Sisu Alanen
Cans: Oskari Ahmajärvi3. OILERS-JETS

Villi kortti –kierroksen ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Oilers ja Jets. Vasta hallille hyvin nukutun yön jälkeen saapunut Oilers sai siis vastaansa jo aamupelinsä hävinneen Jetsin. Katsomon asiantuntijat eivät osanneet ennakkosuosikkia pelistä yllättäen nimetä, sillä vaikka Jets oli esiintynyt vahvemmin runkosarjassa, oli joukkue kärsinyt kuluttavan tappion aamulla. Oilersin kunto oli puolestaan pieni arvoitus.

Ottelun ensimmäinen erä oli perinteistä ja vähämaalista pleijarikiekoa. Molemmat joukkueet pelasivat kovalla tunteella, mutta turhia riskejä vältellen. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 8.44, kun Jetsin Elius Niemi siirsi joukkueensa 0-1 johtoon. Tasoitusta ei kuitenkaan jouduttu kauaa odottamaa, kun muutaman minuutin kuluttua Oilersin Anton Melontindos onnistui ujuttamaan kiekon vastustajansa verkkoihin. Kohta Jets kuitenkin karkasi taas johtoon Julian Bomin hienolla yksilösuorituksella. Bomin maalin myötä erätauolle mentiin tiukassa tilanteessa 1-2.

Toisessa erässä Oilers lisäsi pistepörssiykkösensä Elliot Jalanderin johdolla vauhtia peliin. Pitkähkön taistelun jälkeen Jalander maalasi kahdesti peräkkäin vieden Oilersin ajassa 31:56 3-2 johtoon. Johtoasemassa Oilers ei suinkaan aloittanut kilpikonna-taktiikkaa, vaan mustapaidat jatkoivat kiekonhallintapeliään ja pyrkivät sitä kautta pitämään Jetsin pois maalipaikoilta. Suunnitelma toimikin loistavasti: Jets ei onnistunut tasoittamaan peliä, vaan ajassa 35.20 Anton Melontindos vei Oilersin jo 4-2 johtoon. Jets painoi viimeiset viisi minuuttia armottomasti päälle hakien kavennusta, mutta Oilers kuitenkin kesti myllytyksen ja loppulukemat 5-2 viimeisteli vielä Elliot Jalander, jolle osuma oli siis jo ottelun kolmas. Oilers välieriin ja Jetsin kohtaloksi jäi pelata sijoista 5-6.

Oilersin Topiaksella oli ottelun jälkeen aihetta iloon: ”Saatiin loistavasti kuitattua puolivälieristä ulosjääminen! Loistava taistelu koko jengiltä, nyt vaan ajatukset jo kohti välieriä” Jetsin Ode selitteli toista perättäistä tappiota: ”Ei ahkerakaan aina viitti.”

OILERS-JETS 5-2

Maalit:

08.44 0-1 Elius Niemi
12.43 1-1 Anton Melotindos (Elliot Jalander)
15.35 1-2 Julian Bom
28.14 2-2 Elliot Jalander (Anton Melotindos)
31.56 3-2 Elliot Jalander (Aku Raumolin)
35.20 4-2 Anton Melotindos (Elliot Jalander)
36.02 5-2 Elliot Jalander

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Henry Donoghue, Jets
Rene Kanerva, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Rene Kanerva
Jets: Henry Donoghue4. HABS-LEAFS

Toisessa villi kortti -kierroksen ottelussa vastakkain asettuivat tähän asti huilannut Habs sekä aamupelissään tiukasti pataan saanut Leafs. Ennakkoasetelmissa vahvemmaksi veikkailtiin vierasjoukkue Leafsia, joka halusi näyttää olevansa aamupeliään parempi. Tämän Leafs myös todellakin näytti.

Ensimmäisenä maalinteon aloitti Habs ajassa 4:35 Matias Salmijärven onnistuessa komealla yksilösuorituksella. Kauaa ei kuitenkaan saaneet vihreäpaidat johtoasemasta nauttia, kun jo kolmen minuutin kuluttua Atte Vuori tasoitti. Vuoren maali tuntui antavan Leafsille aivan uutta virtaa, sillä loppuerä luisteltiin sinipaitojen komennoissa. Kolme kertaa pystyi vierasjoukkue tätä virtaa vielä ennen erätaukoa maalien muodossa hyödyntämään ja taukosummerin soidessa minuutiksi huilaamaan lähdettiin Leafsin selvässä 1-4 johdossa.

Toisen erän alussa Habsin tilanne vaikeutui entisestään, kun esiin astuivat taitopelaajat Dani Hallaskari sekä Samu adler tilanteen muuttuessa nopeasti jo lukemiin 1-6. Habs yritti vielä viritellä kiriä, mutta ei kyennyt millään vastaamaan Leafsin hurjaan voitonhimoon. Loppuerä lasketeltiin hallinnan pysyessä tiukasti Leafsin hyppysissä ja lopulta sinipaidat marssivat välieriin ylivoimaisin numeroin 2-10.

Leafsin Viki iloitsi voitosta ylpeänä hypistelle orastavaa playoff-partaansa: ”Noniin mitä minä sanoin! Haettiin vain vauhtia ja jatkamme kohti kannua! Huikea peli, seuraavaksi kaatuu Flames!” Habsia luotsaava Tohtori ”Nico” Surenkin analysoi jälleen filosofisesti tappiota: ”Henkinen oppi-enoni, Neno Toninen, on joskus todennut, että ’Somewhere out there someone is working harder than you’. Tällä kertaa tämä joku työteliäämpi löytyi jo vastustajan vaihtoaitiosta.”

HABS-LEAFS 2-10

Maalit:

04.35 1-0 Matias Salmijärvi
07.50 1-1 Atte Vuori
15.04 1-2 Samu Adler
16.08 1-3 Atte Vuori
19.15 1-4 Akseli Järvinen (Luka Kaan, Samu Adler)
22.07 1-5 Dani Hallaskari RL
23.13 1-6 Samu Adler
24.34 1-7 Luka Kaan
26.53 1-8 Samu Adler
39.06 1-9 Joel Ikonen (Atte Vuori)
39.23 1-10 Samu Adler
39.56 2-10 Nooa Mitro

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Olli Huhtala, Habs
Sisu Alanen, Leafs

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Olli Huhtala
Leafs: Sisu Alanen5. VÄLIERÄ 1: CANS-OILERS

Torstain ensimmäisessä välierässä kohtasivat Cans ja Oilers. Aamupelinsä voittanut Cans oli saanut pidemmän tauon, kun taas Oilers oli joutunut hakemaan välieränpaikkansa villi kortti – kierrokselta ja sen palautumisaika oli jäänyt huomattavasti vastustajaansa lyhemmäksi. Oilers ei kuitenkaan antanut lyhyen palautumisen näkyä ottelussa, vaan mustapaidat nappasivat ensimmäisen finaalipaikan selvin numeroin 3-7.

Oilers tuli heti alusta alkaen otteluun täysillä ja Cans olikin hieman ihmeissään vastustajansa kovasta karvauspelaamisesta. Esimerkiksi viivelähdöt Cans joutui jättämään lähes kokonaan pois valikoimistaan, sillä mustapaidat karvasivat maalin taakse asti, eikä pelin avaamiseen ollut sekuntiakaan ylimääräistä aikaa. Oilersin kova liike toi sille avausmaalin ajassa 8.41, kun Matias Mannio vapautui komean taistelun ansiosta maalipaikkaan. Seuraavasta kahdesta osumasta vastasivat myös mustapaidat, mutta sitten Canskin pääsi maalien makuun pistetykki Hans Jäderholmin onnistuneesta rankkarista. Elliot Jalander nosti kuitenkin vielä johtoaseman takaisin kolmeen maaliin vain seitsemän sekuntia ennen taukoa, mikä oli hyvä osoitus siitä, että aina kannattaa taistella summeriin saakka. Jalanderin maalin ansiosta erätauolle mentiin siis lukemista 1-4.

Toisessa erässä pelin vauhti vain kiihtyi ja tunteetkin hieman kuumenivat välillä pelaajien antaessa kaikkensa joukkueidensa eteen. Oilers jatkoi samaa hyvää peliään, millä se oli päässyt avauserässä karkaamaan johtoon, mutta nyt Cans onnistui ainakin hetkellisesti öljymiesten vyöryn pysäyttämään. Ensimmäisen puolikkaan kahdesta maalista vastasikin Cans, molempien tekijänä hattutempun viimeistellyt Hans Jäderholm tuoden joukkueensa jo yhden maalin päähän vastustajastaan. Tähän kuitenkin katkesi punakoneen kiri. Seuraavan muutaman minuutin aikana Oilers kun onnistui vielä kolme kertaa Cansin verkkoa heiluttamaan, ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Loppunumerot selkeät 3-7 ja mustapaidat ensimmäisenä finaaliin.

Ottelun jälkeen Cansin Rami oli pettynyt finaalipaikan menetykseen, mutta tunnusti vastustajan paremmuuden: ”Tietysti tappio tärkeässä paikassa harmittaa, mutta Oilers oli todella hyvä. Me puolestaan emme saaneet itsestämme ihan kaikkea irti tässä pelissä, mutta pronssi hoidetaan taatusti kotiin!” Oilersin Topias tuuletteli vielä lehdistötilaisuudessakin finaalipaikkaa: ”Huikeeta! Erityisesti toisessa erässä tuntui, että meillä yksinkertaisesti onnistui kaikki!”

CANS-OILERS 3-7

Maalit:

08.41 0-1 Matias Mannio
12.14 0-2 Elliot Jalander (Aku Raumolin)
15.08 0-3 Anton Melotindos
18.12 1-3 Hans Jäderholm RL
19.53 1-4 Elliot Jalander
22.03 2-4 Hans Jäderholm
26.28 3-4 Hans Jäderholm RL
31.45 3-5 Anton Melotindos
33.00 3-6 Jesse Pahkamaa
38.46 3-7 Anton Melotindos

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Oskari Ahmajärvi, Cans
Rene Kanerva, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Oskari Ahmajärvi
Oilers: Rene Kanerva6. VÄLIERÄ 2: FLAMES-LEAFS

Toisessa välierässä Flames kohtasi villi kortti –kierrokselta jatkopaikan hakeneen Leafsin. Flames lähtikin pidemmän ottelutauon myötä hienoisessa etulyöntiasemassa otteluun, mutta osa asiantuntijoista povasi myös Leafsin voittoa, sillä sinisten puolustuspeli oli ollut vakuuttavaa villi kortti –kierroksen ottelussa. Toisin kuin Habsilta, Flamesilta löytyi kuitenkin avaimet Leafs-puolustuksen lukkoihin. Keltapaidat takoivatkin ottelussa peräti kahdeksan maalia ja marssivat vakuuttavalla esityksellä finaaliin lukemin 8-1.

Flames otti vastustajaltaan luulot pois heti avauserässä takomalla säännöllisesti kiekon reppuun. Maalinteon aloitti Oliver Järvinen ajassa 4:57 ja kohta perään jatkoivat Eemil Wallenius ja Miska Luostarinen osumillaan. Leafskin onnistui luomaan muutamia hyvä maalipaikkoja, mutta jo häikäisevät kaksi peräkkäistä nollapeliä pelannut Jesse Hellström oli maalillaan ohittamaton. Ottelu vaikuttikin melko ratkenneelta jo puolivälissä, kun erätauolle mentiin vielä yhden vierasosuman jälkeen lukemista 4-0.

Toisessa erän alkupuolella Flameskin hölläsi jalkaa hieman kaasulta. Neljän maalin johtoasema vaikutti varmalta, eivätkä liekkimiehet halunneet turhaan tuhlata energiaansa ennen finaalia. Puolustamisesta Flames ei silti luopunut ja Leafs hakkasi edelleen päätä seinään yrittäessään murtaa Oilersin puolustusmuurin. Kun vielä Miska Luostarisen ensin onnistuttua Oliver Järvinen nousi komeasti esiin ja paukutti kolme osumaan putkeen, jäi Flamesin maalisaldoksi semifinaalista kahdeksan osumaa. Leafskaan ei nollille jäänyt, kun Leevi Kemppainen onnistui vielä ottelun viimeisellä minuutilla pilaamaan Flames-maalia loistavasti vartioineen Hellströmin historialliset 119 minuuttia ja yhden sekunnin kestäneen maalia päästämättömän kauden, mutta maalin merkitys oli vain kosmeettinen. Lukemissa 8-1 Flames finaaliin ja Leafs pronssipeliin.

Ottelun jälkeen Flamesin Timolla oli kiire finaalivalmistautumisen kanssa, mutta apuvalmentaja Ville Rainio ehti antaa nopeat kommentit: ”Uskomaton suoritus jälleen koko joukkueelta ja varsinkin koko päivän loistaneelta Jesseltä meidän maalissa. Flames pelaa tällä hetkellä ehdottoman laadukasta kiekkoa. Sovellamme filosofiaa, jonka legendaarinen valmennuspäällikkö Toni Nenonen SHL:ssä 2015 ääneen ajatteli: ’Sinä päivänä, kun laadusta aletaan tinkiä, voidaan tehtaan portit sulkea.’” Leafsin Vikikin tuli vain nopeasti antamaan kommentit, sillä pronssipeli odotti jo: ”Nyt ei vain ollut meidän peli. Flames oli todella kova, emmekä saaneet oikein otetta matsista. Viikon viimeiseen peliin ladataan kaikki energia, mitä jäljellä on, ja otetaan mitä otettavissa on, eli pronssi!”

FLAMES-LEAFS 8-1

Maalit:

04.57 1-0 Oliver Järvinen
08.39 2-0 Eemil Wallenius
10.55 3-0 Miska Luostarinen RL
13.45 4-0 Oliver Torkki (Veeti Palomäki)
28.49 5-0 Miska Luostarinen
31.49 6-0 Oliver Järvinen RL
34.40 7-0 Oliver Järvinen
36.06 8-0 Oliver Järvinen
38.11 8-1 Leevi Kemppainen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Jesse Hellström, Flames
Sisu Alanen, Leafs

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Jesse Hellström
Leafs: Sisu Alanen7. JUMBOFINAALI: JETS-HABS

Päivän ensimmäisessä sijoitusottelussa sijoista viisi ja kuusi kamppailivat edellisten viikkojen mestarit. Viime viikolla kultaa saalistanut Jets lähti otteluun vedonlyöjien suosikkina, sillä oli villi kortti -kierroksella tappiosta huolimatta esittänyt parempia otteita, kuin ensimmäisen viikon mestari Habs.

Ottelu oli alusta alkaen tiukka ja tasokas. Molemmat joukkueet laittoivat peliin kaiken, mitä vielä oli jäljellä ja jokainen pelaaja taisteli kovaa. Varsinaista maali-ilotulitusta ottelussa ei nähty, sillä joukkueet pelasivat tiivistä viisikkopeliä, eikä ilmaisia maalipaikkoja auennut kumpaankaan suuntaan. Avausmaali nähtiin kuitenkin jo kuuden sekunnin pelin jälkeen Habsin Nooa Mitron onnistuessa. Seitsemän minuutin kuluttua vihreäpaitojen työmyyrä Rui Wang iski todella kauniisti rangaistuslaukauksesta joukkueensa jo kahden maali karkumatkalle. Loppuerä painittiin todella tasaväkisesti Jetsinkin onnistuessa yhdellä kavennuksella avaamaan maalisaldonsa. Tauolle jatkettiin tämän kavennuksen jälkeen tiukassa tilanteessa 1-2

Toisessa erässä sama tasainen meno jatkui. Amos Puolanne ja Felix Wolsten veivät maaleillaan valkopaidat ensimmäisen viiden minuutin aikana tasoihin ja 3-2 johtoon, mutta Jets tuli takaisin rinnalle neljän minuutin kuluttua, kun Nooa Mitro iski ottelun toisen osumansa. Seuraavat minuutit taisteltiin taas todella tasaisesti. Ratkaisu nähtiin kuitenkin ajassa 35:22 Jesse Tuomisen onnistuessa viemään Habsit taas johtoon. Tähän ei ollut Jetsillä enää paukkuja vastata, niinpä lopputulokseksi ottelusta jäi 3-4. Viides sija siis Habsille ja Jetsin kohtaloksi jäi olla sarjan viimeinen kuudes joukkue.

Jetsin päävalmentaja Ode ei ehtinyt ottelun jälkeen saapua lehdistötilaisuuteen, mutta apupoika Hugo ”Kemu” Rikkilä kommentoi tappiota: ”Ei vaan riittänyt. Hyvä viikko kuitenkin kokonaisuudessaan. Kiitos joukkueelle, hauskaa oli!” Habsin Nico iloitsi päätösottelun voitosta: ”Eilen lainaamani Lou Holtz on joskus suuressa viisaudessa myös fundeerannut näin: ’I believe your attitude is the most important choice you can make’, nyt tosiaan tehtiin tuo tärkeä asennevalinta. Kiitos pojille voitosta!”

JETS-HABS 3-4

Maalit:

0.06 0-1 Nooa Mitro (Matias Salmijärvi)
7.22 0-2 Rui Wang RL
19.00 1-2 Amos Puolanne (Felix Wollsten)
22.43 2-2 Amos Puolanne ( Niklas Nuorsaari)
25.19 3-2 Felix Wollsten
29.43 3-3 Nooa Mitro
35.22 3-4 Jesse Tuominen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Olli Huhtala, Habs 4

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Henry Donoghue
Habs: Olli Huhtala8. PRONSSIOTTELU: LEAFS-CANS

Leirin toiseksi viimeisessä ottelussa pronssista pelasivat Leafs ja Cans. Samat joukkueet olivat kohdanneet jo aamulla puolivälierässä ja silloin voittajaksi oli noussut Cans lukemin 6-8. Villi kortti –kierrokselta vauhtia hakeneella Habsilla olikin kova halu kostaa aamun tappio. Yhden pelin vähemmän perjantaina pelannut Cans tuli kuitenkin tuoreemmalla jalalla otteluun ja nappasi pronssin iskien kovat 9 maalia viikon päätöspeliinsä.

Cans tuli heti avauserään tutusti kovaa ja sen maalintekotehokkuus oli runkosarjastakin tutulla jäätävällä tasolla. Jo ensimmäiseen erään punapaidoilta nähtiin peräti neljä osumaa Habsin onnistuessa vain kahdesti ja erätauolle mentiin Cansin 2-4 johdosta.

Jos ensimmäisessä erässä olikin jo nähty maalijuhlia paljon, toisessa erässä tahti vain kiihtyi. Puolustuspelaaminen jäi välillä hieman taka-alalle molempien joukkueiden panostaessa hyökkäyspeliin ja yleisöllehän tämä sopi. Toiseen erään nähtiin peräti 10 täysosumaa, eli keskimäärin maaliverkko heilui joka toinen minuutti! Nämä osumat jakautuivat Leafsin harmiksi tasan kummankin maalatessa viidesti, joten loppusummerin soidessa taululla loisti lukemat 7-9. Cansin maalintekijöistä mainittakoon hattutempun iskenyt Reko Alanko ja huikeat neljä häkkiä paukuttanut Hans Jäderholm, vaikka lähes jokaisen Cansin pelaajan voisi pronssiottelusta nostaa esiin loistavien syöttöjen, laukausten tai kaksinkamppailuvoittojen ansiosta.

Ottelun jälkeen Cansin Rami kiitteli pelaajiaan viikosta: ”Pelillisesti hyvä päivä ja pronssi on aina voitettu mitali! Kiitos pelaajille hyvästä turnauksesta!” Leafsin Viki oli osittain samoilla linjoilla: ”Kova taistelu myös meiltä, ihan ei nyt vaan yksinkertaisesti jalka riittänyt. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä viikko ja kiitos siitä kuuluu jokaiselle pelaajalle!”

LEAFS-CANS 7-9

Maalit:

01.47 0-1 Hans Jäderholm
04.20 1-1 Luka Kaan
07.54 2-1 Akseli Järvinen
11.55 2-2 Reko Alanko RL
14.37 2-3 Reko Alanko (Onni Haataja)
17.02 2-4 Onni Hautala
21.43 3-4 Joel Ikonen RL
23.57 4-4 Dani Hallaskari RL
26.10 4-5 Hans Jäderholm RL
28.20 5-5 Dani Hallaskari (Samu Adler, Luka Kaan)
29.46 6-5 Aleksi Alho RL
32.45 7-5 Samu Adler
35.05 7-6 Hans Jäderholm RL
37.32 7-7 Reko Alanko (Onni Haataja, Verneri Tommiska)
38.50 7-8 Joona Palomäki (Onni Hautala)
39.25 7-9 Hans Jäderholm (Onni Hautala) TM

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Oskari Ahmajärvi, Cans

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Sisu Alanen
Cans: Oskari Ahmajärvi9. FINAALI: FLAMES-OILERS

Kolmannen ja viimeisen leiriviikon päätti Flamesin ja Oilersin välinen finaaliottelu. Odotettavissa oli todella tiukka taistelu mestaruudesta, sillä semifinaalissa molemmat joukkueet olivat olleet erittäin vahvoja ja tehneet paljon maaleja. Ottelussa oli myös SHL-historian havinaa, sillä Flames ei ollut valmentajansa Timo ”Hopea” Haantauksen luotsaamana viidestä finaalipaikasta huolimatta ikinä onnistunut voittamaan kultaa. Kaksi aikaisempaa viikkoa heikommista sijoista taistellut Oilers puolestaan oli viimeiseen 7 vuoden aikana jokaisessa SHL:ssä voittanut vähintään yhden kullan, joten nyt tappio ja kullatta jääminen olisi myös todella historiallista.

Ottelu tarjosi laadukasta kiekkoa heti alusta alkaen sille runsaslukuiselle yleisölle, joka viikon huipentumaa oli saapunut seuraamaan. Avausmaalin iski keltapaitojen Oliver Torkki ajassa 3:04 ja muutaman minuutin kuluttua Oliver Järvinen kasvatti Flamesin johdon jo kahteen. Oilersin joukkuekohtaista pistepörssiä johtava Elliot Jalander kavensi pian Anton Melotindoksen hyvästä syötöstä, mutta avausmaalin iskenyt Torkki vei joukkueensa kohta taas kahden maalin karkuasemaan. Tämän jälkeen ei enää osumia nähty ja tauolle jatkettiin jännittävistä 3-1 asemista.

Toisessa erässä Flamesin maalipyssy Oliver Torkki jatkoi siitä, mihin oli ensimmäisessä erässä jäänyt ja paukutti ensimmäisille minuuteille vielä kaksi komeaa osumaa molemmat hyvävireisesti pelanneen Luukas Vahvaselän syötöstä. Satu Miettisen hetken kuluttua iskiessä numeroiksi jo 6-1, alkoi Oilersin tilanne näyttää jo epätoivoiselta. Sitä se todellakin myös oli, eikä parista kavennusmaalista huolimatta mustapaidat pystyneet enää haastamaan peliä hallinnutta Flamesia. Päätössummerin soidessa SHL:ssä tänä vuonna viimeisen kerran oli taululla selvät numerot 7-4. Historiallinen mestaruus Flamesille Timon alaisuudessa!

Flamesin mestarivalmentaja Timo ”Kulta” Haantaus kommentoi riemuissaan viiden hävityn hopean jälkeen vapauttavaa kultaa: ”No huh-heijaa! Sanoin kuvaamaton tunne. Viime juhannus meni hopeita itkiessä, ai että kun on mukavaa lähetä tämän vuoden juhannussaunaan kultamitali kaulassa! Kiitos joukkueelle huikeasta viikosta!” Oilersin Topias tunnusti vastustajansa paremmuuden: ”Paremmalle hävittiin, mutta kovaa taisteltiin. Ylpeä olen joukkueesta. Kiitos viikosta ja hyviä jusseja kaikille!”

FLAMES-OILERS 7-4

Maalit:

03.04 1-0 Oliver Torkki
06.06 2-0 Oliver Järvinen (Luukas Vahvaselkä)
08.43 2-1 Elliot Jalander (Anton Melotindos)
16.41 3-1 Oliver Torkki
20.31 4-1 Oliver Torkki (Luukas Vahvaselkä)
22.43 5-1 Oliver Torkki (Luukas Vahvaselkä)
23.39 6-1 Saku Miettinen (Miska Luostarinen)
24.25 6-2 Anton Melotindos
26.54 6-3 Lalli Kaisla RL
28.16 7-3 Oliver Järvinen
39.06 7-4 Julius Puttonen (Anton Melotindos)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Rene Kanerva, Oilers 3
Jesse Hellström, Flames 2

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Jesse Hellström
Oilers: Rene Kanerva


© Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat