Otteluraportit perjantai
16.6.2017 10:29 Uutiset / SHL 05-06

Tervetuloa SHL-pelileirille 2017!


LOPPUJÄRJESTYS

1. Jets
2. Cans
3. Oilers
4. Leafs
5. Habs
6. Flames


Pistepörssin top 10:

MaalitSyötötPisteet
1.Puolanne Elias211940
2.Hatakka Rasmus141731
3.Partanen Juuso171229
4.Risku Alex21526
5.Säiniö Jimi18624
6.Korpela Christian101424
7.Pohjala Kasper15722
8.Martikainen Aaron14620
9.Holm Samuel10919
10.Sulin Veeti61117



NIKO MARTTILA -TROPHY (LEIRIN MVP): ALEKSI KARJALAINEN

JOUKKUEKOHTAISET PALKINNOT:

HABS

Maurice Richard - MVP: Aaron "Mara" Martikainen
BoomBoom Geoffrion - FAIR PLAY: Max "Mennu" Mennander
Toe Blake -award: Niko "Sorsa" Sauvonsaari
Patrick Roy -neropatti: Kaapo "Peetu" Pulkkinen
Guy Lafleur-palkinto: Joel "Dassi" Das

JETS

MVP: Aleksi Karjalainen
FAIR PLAY: Liam Etelävuori
Maaliruisku: Kasper Pohjala
Joukkueen neropatti: Joose Inhala
Warrior-palkinto: Mark Jiang

CANS

MVP: Elias Puolanne
Joukkuepelaaja: Juho Holopainen
Kesäkisa: Samu Valtonen
Zemppari: Väinö Järvinen
Vetokisan nro1: Eelis Jokinen
Vetokisan nro2: Andrew Kwan

LEAFS

MVP: Julius Tiittala
FAIR PLAY: Janne Toivola
Kesäkisa: Saku Kavekari
Joukkueen neropatti: Valtter Räsänen
Huoltajan lemmikki: Samuel Holm

OILERS

MVP: Christian Korpela
FAIR PLAY: Kare Strockovius
Kesäkisa: Oliver Airisto
Joukkueen neropatti: Noa Puska
Huoltajan lemmikki: Alex Risku

FLAMES

MVP: Juuso Partanen
Antti Arvon nimikko palkinto - viikon peruspakki: Niko Syrjälä
Seppo Taalasmaa - työmies palkinto: Heikki Ruohonen
Flames Hall Of Fame -palkinto: Onni Vikström
Mäkisen MV-palkinto: Roope "Röpönen" Sauvonsaari



Perjantai 16.6.2017

Perjantai ja pudotuspelipäivä, tänään ratkotaan SHL-pelileirin mitalistit ja muut sijoitukset. Aamulla runkosarjan neljä parasta pelaavat puolivälieräottelut, joista voittajat jatkavat välieriin. Aamupelien häviäjät puolestaan pääsevät hakemaan vielä välieräpaikka villi kortti –kierrokselta, jossa vastaan tulee runkosarjan 5-6. sijoittuneet joukkueet. Kaikilla joukkueilla on siis mahdollisuus edetä päätyyn asti, mutta turnauskaaviota on selkeytetty aiemmilta vuosilta, joissa ylemmän ja alemman loppusarjan vuoksi pahimmillaan viimeisen pelin häviäjä on voinut nousta mestariksi, kun on jouduttu summailemaan maalieroja. Playoffit ovat perinteisesti sytyttäneet SHL:ssä niin pelaajat, valmentajat kuin yleisönkin, tervetuloa siis katsomaan!

1. CANS-FLAMES

Aamun ensimmäisessä puolivälierässä kohtasivat runkosarjassa toiseksi sijoittunut Cans ja rukosarja-kolmonen Flames. Kaksikon torstaipäivän ottelu oli päättynyt Cansin selvään 7-1 voittoon, ja Flames halusi nyt todistaa olevansa tuota tulosta parempi. Flames yllättikin itsevarmana otteluun lähteneen Cansin, ja tuloksena oli todella viihdyttävä playoff-tunnelmainen ottelu.

Molemmat joukkueet tulivat heti alusta alkaen terävästi otteluun eikä aamu-unisuutta näkynyt. Eelis Jokinen vei Cansin johtoon ottelun alussa, mutta Atte Koukosen hieno rankkari tasoitti pelin. Cans oli todella lähellä siirtyä uudestaan johtoasemaan vain kolmen minuutin kuluttua Koukosen maalista, kun punapaidoille vihellettiin kaksi rankkaria putkeen. Roope Sauvonsaari Flames-maalilla kuitenkin kesti molemmat yritykset ja peli jatkui edelleen tasatilanteessa. Tämän jälkeen ei erässä enää maaleja eikä suurempia huippupaikkoja nähty ja tauolle jatkettiin jännittävässä 1-1 tasatilanteessa.

Toinen erä jatkoi siitä, mihin ensimmäinen erä oli jäänyt. Peli pysyi erittäin tasaisena kummankin joukkueen hakiessa niskalenkkiä vastustajasta. Maalinteossa onnistui ensimmäisenä Flamesin Heikki Ruohonen Lucas Käkelän hyvästä syötöstä, mutta viiden minuutin kuluttua Cansin William Kauria iski pelin taas tasoihin. Kaurian osuman jälkeen painittiin pitkään tasoissa, mutta viisi minuuttia ennen loppua Juho Holopainen pääsi huudattamaan punapaitojen vaihtoaitiota viemällä Cansin tiukkaan 3-2 johtoon. Tähän eivät keltapaidat pystyneet enää valtavasta painostuksesta huolimatta vastaamaan ja loppunumerot eivät tästä muuttuneet.

Tappion myötä Flamesin matka siis jatkui villi kortti –kierrokselle. Se ei kuitenkaan keltaisten valmentajaa Timoa hätkähdyttänyt. ”Haetaan vähän vauhtia seuraavasta pelistä ja palataan mukaan kannujahtiin! Tässäkin pelissä moni asia oli kohdallaan.” Cansin Rami oli voitosta iloinen: ”Huh, kun meni jännäksi! Hienosti kestettiin kaverin kova paine ja otettiin meille kuuluva jatkopaikka!”

CANS-FLAMES 3-2

Maalit:

05.40 1-0 Eelis Jokinen (Juho Holopainen, Elias Puolanne)
06.55 1-1 Atte Koukonen RL
21.22 1-2 Heikki Ruohonen (Lucas Käkelä)
26.33 2-2 William Kauria (Anton Niemikorpi, Samu Valtonen)
34.54 3-2 Juho Holopainen (William Kauria, Samu Valtonen)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Roope Sauvonsaari, Flames 2

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Ville Kurvinen
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström



2. JETS-OILERS

Päivän toisessa puolivälierässä runkosarjavoittaja Jets sai vastaansa neljänneksi sijoittuneen Oilersin. Tässäkään ottelussa ei lähdetty peruuttelemaan tai jännittämään ja vauhtia riitti. Oilers ei myöskään sarjataulukon sijoituksia kumarrellut, vaan lähti ennakkoluulottomasti haastamaan sarjakärkeä. Ennakkosuosikki ei kuitenkaan ollut yllätettävissä: Jets jatkoi samalla varmalla linjalla kuin runkosarjassa ja nappasi voiton ja välieräpaikan lukemin 4-3.

Avauserä oli pudotuspeleille ominaisesti todella tasaväkinen. Maaleja iskettiin tasatahtiin: ensin osui Oilersin Alex Risku, jonka jälkeen pitkän taistelun tuloksena Aaro Kuusisto Tasoitti. Riskun maalinälkä oli todella suuri, sillä hetken kuluttua sama kaveri osui jo toistamiseen rankkarista vieden öljymiehet taas johtoon. Loppuerästä nähtiin vielä kaksi häkkiä Matias Vainiolan ensin tasoittaessa toistamiseen ja Jimi Säiniön jo kolmannen kerran viedessä vierasjoukkueen johtoasemaan. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa 2-3.

Toisen erän alku jatkoi samaa kaavaa Jetsin luottopelaaja Matias Vainiolan tasoittaessa jälleen. Sitten ei kuitenkaan Oilers johtoon enää päässyt, kun kolmesta päästetystä maalista ärsyyntynyt Jets-vahti Aleksi Karjalainen piiskasi itsensä hurjaan vireeseen pysäyttäen loppuerässä jokaisen yrityksen – sisältäen jopa kaksi rangaistuslaukausta. Valkopaitojen hyökkäys otti Karjalaisen tahtotilasta mallia, ja taisteli yhden riittävän kerran kiekon vielä mustapaitojen verkkoihin. Lopputuloksena 4-3 ja sarjaykkönen Jets suoraan välieriin.

Ottelun jälkeen voittava päävalmentaja ”Ode” Hämäläinen kommentoi peliä puhelimen välityksellä, sillä oli vasta matkalla kiekkokonferenssistaan kotiin: ”Huikea taistelu. Ollaan tällä viikolla voitettu 13 pelistä historialliset 11. Ei voi kuin ihmetellä joukkueen kuntoa.” Oilersin Topias oli harmistunut tappiosta, mutta uskoi menestykseen villi kortti -kierroksella: ”Sieltä (villi kortti -kierrokselta) voi yhtä lailla marssia vielä mestaruuteen. Tämä on vain pieni mutka, vaikeuksien kautta voittoon!”

JETS-OILERS 4-3

Maalit:

01.39 0-1 Alex Risku (Jimi Säiniö)
10.26 1-1 Aaro Kuusisto (Anton Parkkinen, Joose Inhala)
13.40 1-2 Alex Risku RL
14.36 2-2 Matias Vainiola (Jaakko Turtiainen)
19.24 2-3 Jimi Säiniö RL
21.30 3-3 Matias Vainiola
29.23 4-3 Aaro Kuusisto (Joose Inhala, Leevi Mattinen)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets 2

MV:t
Jets: Aleksi Karjalainen
Oilers: Patrick Donoghue -> Karo Tairo



3. LEAFS-FLAMES

Villi kortti –kierroksen ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Leafs ja Flames. Vasta hallille hyvin nukutun yön jälkeen saapunut Leafs sai siis vastaansa jo aamupelinsä hävinneen Flamesin. Officen asiantuntijat arvottivat yöunet sarjataulukon kolmospaikkaa korkeammalle, sillä ennen peliä pienempää kerrointa tarjottiin Leafsille. Sinipaidat eivät odotuksia pettäneet, ja rymistelivätkin pirteämmällä pelillään välieriin.

Ensimmäinen erä painittiin todella vauhdikkaasti, mutta molempien joukkueiden todella tiiviin keskialuepelaamisen ansiosta kiekko löysi tiensä tolppien väliin ainoastaan kaksi kertaa, joista nekin molemmat rangaistuslaukauksista. Keltapaitojen harmiksi molempien maaliin johtaneiden rankkareiden laukojana oli sinipaitainen pelaaja: Janne Toivolan ja Rasmus Hatakan hienojen onnistumisien jälkeen erätauolle siirryttiin Leafsin 2-0 johdossa.

Toiseen erään keltapaitojen pitkäaikainen valmentajaguru Timo ”Hopea” Haantaus oli kerrannut Flamesin perinteikkään pelikirjan hyökkäyskuviot, sillä nyt myös vierasjoukkue sai maalihanansa auki. Ajassa 21:31 Kasper Laaksonen nosti joukkueensa ensin yhden maalin päähän, josta reilun kolmen minuutin kuluttua Niklas Grönblom iski pelin komeasti tasoihin. Kuitenkin ennen kuin edes Flames-Timon villisti tuulettavat kädet olivat vierasjoukkueen vaihtoaitiossa ehtineen laskea, nosti Leafs itsensä taas johtoon – johtomaalintekijänä Totte Tenhunen Rasmus Hatakan hyvästä syötöstä. Tenhusen osuman jälkeen keltapaidat aloittivat uudestaan valtaisan taistelun tasoittaakseen, mutta Julius Tiittala sinipaitojen maalilla ei enää antautunut. Vielä Janne Toivolan toisen maalin jälkeen pukusuojiin lähdettiin taululla 4-2 Leafsin hyväksi.

Ottelunjälkeisessä pressitilaisuudessa Flamesin Timoa hiillostettiin. ”Onko aika ajanut Haantauksen ohi Flamesin peräsimessä?”, kuului kärkäs huudahdus. Timo vastasi tähän vähintään yhtä kärkkäästi: ”Onko aika ajanut mm-95 kullan ohitse? Tietenkään ei ole, eikä tule ajamaankaan. Olen luvannut, että Flames on jokaisen viikon pääteeksi finaalissa – tällä kertaa finaali on jumbofinaali, mutta lupaukseni olen pitänyt.” Leafsin Viki ei ehtinyt antaa kommentteja perinteikkään jumbofinaali-putkensa päättymisestä, sillä kiirehti koppiin onnittelemaan joukkuettaan.

LEAFS-FLAMES 4-2

Maalit:

12.44 1-0 Janne Toivola RL
14.31 2-0 Rasmus Hatakka RL
21.31 2-1 Kasper Laaksonen (Juuso Partanen)
25.07 2-2 Niklas Grönblom (Daniel Rubinstein, Atte Koukonen
25.51 3-2 Totte Tenhunen (Rasmus Hatakka)
32.40 4-2 Janne Toivola

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Roope Sauvonsaari, Flames
Julius Tiittala, Leafs 2
Onni Vikström, Flames

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Julius Tiittala
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström



4. HABS-OILERS

Toisessa villi kortti –kierroksen ottelussa Habs sai vastaansa Oilersin. Jälleen asiantuntijat olivat pidemmät yöunet saaneet joukkueen, Habsin puolella. Todella itsevarma oli etukäteen myös vihreäpaitojen päävalmentaja Nico ”Rookie-Nico” Surenkin, joka Officesta peliin lähtiessään huudahti kovaan ääneen ”let’s make history!”

Ottelun ensimmäinen erä oli perinteistä vähämaalista pleijarikiekoa. Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikkaasti ja tunteella, mutta turhia riskejä vältellen. Yhtäkään maalipaikkaa tai edes kiekkoa ei jäällä saanut ilman kovaa kamppailu. Ottelun avausmaali nähtiin kohtuu nopeasti ajassa 6.01, kun Habsin Max Mennander siirsi joukkueensa 1-0 johtoon, mutta seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella kauemmin. Habsin johto vaikutti kestävän, mutta lopulta Oilerskin onnistui maalinteossa. Ajassa 18:18 Jimi Säiniö iski pelin tasoihin ja tästä 1-1 tilanteesta lähdettiinkin erätauolle.

Toisessa erässä Oilers lisäsi luottohyökkääjänsä Noah Tjärun johdolla vauhtia peliin. Tjäru maalasi heti erän alkuun nostaen öljymiehet ensimmäistä kertaa johtoon. Johtoasemassa Oilers ei kuitenkaan pitkään selvinnyt, sillä muutaman minuutin kuluttua Habsin Aaron Martikainen löi joukkueet taas tasalukemiin. Mustapaidat eivät suinkaan tasoitusmaalista pelästyneenä aloittaneet kilpikonna-taktiikkaa, vaan vierasjoukkue jatkoi aktiivista kiekonhallintapeliään ja pyrkivät sitä kautta pitämään Habsit pois maalipaikoilta. Suunnitelma toimikin loistavasti: ajassa 27:50 Jimi Säiniö vei Oilersin ensin 2-3 johtoon, josta hetken kuluttua Alex Risku kasvatti eron jo kahteen. Habs onnistui Riskun maalin jälkeen vielä kerran todella nopeasti kuromaan eron umpeen, mutta Alexander Sandmanin 4-5 osuma oli vihreäpaidoille jo liikaa – loppunumerot eivät tästä enää Habsin lopun pyristelystä huolimatta muuttuneet, ja öljymiehet rymistelivät vakuuttavasti välieriin.

Oilersin Topiaksella oli ottelun jälkeen aihetta iloon: ”Saatiin loistavasti kuitattua aamun tappio! Hieno taistelu koko jengiltä, vaikka erityiskiitokset on pakko antaa Karo ”muuri” Tairolle maalissamme, joka huippuottein koppasi huikeat neljä rankkaria.” Habsin Nico harmitteli voiton karkaamista: ”Tämä on ollut meillä tämän viikon kirous: tehdään paljon töitä, pelataan tiukka ottelu ja voitto lipuu kuitenkin vastustajalle. Tällaista hoki välillä on.”

HABS-OILERS 4-5

06.01 1-0 Max Mennander (Eemi Backman)
18.18 1-1 Jimi Säiniö (Makar Borovkov)
21.50 1-2 Noah Tjäru (Alexander Sandman, Jere Torkki)
26.44 2-2 Aaron Martikainen
27.50 2-3 Jimi Säiniö
30.06 2-4 Alex Risku (Noa Puska)
30.58 3-4 Max Mennander (Felix Eklund)
32.00 4-4 Eemi Backman (Max Mennander)
34.05 4-5 Alexander Sandman

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Kaapo Pulkkinen, Habs 4
Karo Tairo, Oilers 4

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Kaapo Pulkkinen
Oilers: Karo Tairo



5. VÄLIERÄ 1: JETS-LEAFS

Perjantain ensimmäisessä välierässä kohtasivat Jets ja Leafs. Aamupelinsä voittanut Jets oli saanut pidemmän tauon, kun taas Leafs oli joutunut hakemaan välieräpaikkansa villi kortti – kierrokselta ja sen palautumisaika oli jäänyt huomattavasti vastustajaansa lyhemmäksi. Pidempi palautuminen saattoikin olla tämän ottelun ratkaissut tekijä, sillä vahvan toisen erän ansioista huikeassa vireessä pelaava Jets voitti ottelun lopulta 5-2.

Ottelun avauserä mentiin tasaisesti niin kenttätapahtumien kuin tulostaulunkin suhteen. Nopeammin maalitekoon ehti Leafs, kun Rasmus Hatakka iski siniset johtoon neljännellä peliminuutilla, mutta karkuun vierasjoukkue ei päässyt. Peli jatkui maalin jälkeen tasaisena ja jo reilun minuutin kuluttua Jetsinkin kova yritys palkittiin, kun Emil von Essen toi Aaro Kuusiston syötöstä valkopaidat tasoihin ajassa 6:00. Von Essenin tasoitusmaalin jälkeen Leafs onnistui vielä kerran palaamaan johtoasemaan Hatakan toisen taistelumaalin ansiosta, mutta tähänkin valkopaitojen Wilhelm Nymanin vastatessa, erätauolle lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa 2-2.

Toisessakaan erässä ei varsinaisia maalijuhlia nähty. Ensimmäinen vajaa kymmenminuuttinen painittiin vauhdikkaasti päädystä päätyyn ilman osumia. Ajassa 28:56 Jetsin Matias Vainiola pääsi kuitenkin yrittämään maalintekoa rankkarista, eikä tämän luottohyökkääjän kädet tärisseet, vaan hän siirsi vuorenvarmasti joukkueensa 3-2 johtoasemaan. Tätä johtoa Jets alkoi nyt puolustaa kaikin keinoin. Valkopaitojen kohdalla voidaan melkein puhua jo kilpikonnapuolustuksesta, sillä sellaisella varmuudella ja voimalla kotijoukkue vartioi omaa aluettaan. Leafs oli aseeton Jetsin kovan puolustustaistelun edessä ja sinisten kohtaloksi jäi pronssipeli valkopaitojen marssiessa finaaliin vielä kahden kotimaalin jälkeen lukemista 5-2.

Ottelun jälkeen finaalin valmistautuva Ode ehti antamaan pikaisen analyysin, ennen kuin hän suuntasi toimistoonsa valmistelemaan joukkueensa pelisuunnitelmaa: ”Tasainen vääntö, joka meidän kannaltamme kallistui oikein päin. Pakko myöntää, että kyseessä oli erittäin pienten marginaalien peli, onneksi puolustustaktiikkamme toimi ottelun lopussa.” Leafsin Viki oli samoilla linjoilla: ”Tolppa sisään, tolppa ulos. Pienestä oli nyt finaalipaikka kiinni, mutta sellaista se välillä on. Pää pystyyn ja kohti pronssipeliä!”

JETS-LEAFS 5-2

Maalit:

4.33 0-1 Rasmus Hatakka
6.00 1-1 Emil Von Essen (Aaro Kuusisto)
12.54 1-2 Rasmus Hatakka (Elias Myllykoski)
16.36 2-2 Wilhelm Nyman (Kasper Pohjala)
28.56 3-2 Matias Vainiola RL
35.27 4-2 Kasper Pohjala (Wilhelm Nyman)
39.55 5-2 Ville Valtonen TM

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets
Julius Tiittala, Leafs 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Leafs: Julius Tiittala



6. VÄLIERÄ 2: CANS-OILERS

Toisessa välierässä finaalipaikasta taistelemaan asettuivat Cans ja Oilers. Ennakkosuosikkina kamppailuun Officessa pyörineiden apuvalmentajien mukaan lähti villi kortti -kierrokselta välieriin tiensä selvittänyt Oilers, sillä Cansin kaksi avainpelaajaa, Eelis Jokinen sekä Olli Puputti, joutuivat jäämään ottelusta sivuun. Vajaamiehisenä pelanneet punapaidat yllättivät kuitenkin loistavalla joukkuepelillään Oilersin ja tiukan jännitysnäytelmän päätteeksi taistelivat itselleen voiton.

Ensimmäinen erä käynnistyi Cansin komennossa. Kotijoukkueen William Kauria avasi punapaitojen maalitilin jo 30 sekunnin pelaamisen jälkeen ja minuuttia myöhemmin Elias Järvimäki kasvatti rangaistuslaukauksesta Cansin johdon jo kahteen. Toisen takaiskun jälkeen myös Oilers heräsi mukaan taistelemaan. Uusi taisteluilme tuotti tulosta jo ajassa 4:56, kun Jere Torkki kavensi tulostaululle lukemat 2-1. Torkin kavennuksen jälkeen Oilersin hyökkäyspelaaminen koveni entisestään tuottaen tiheällä tahdilla maalipaikkoja ja vaarallisia tilanteita. Mustapaitaisten hyökkäyspään mylly pakotti Cansin rikkomaan, ja Oilers pääsi kaksi kerta lyhyen ajan sisään hakemaan maaleja rangaistuslaukauksista. Molempiin laukojaksi asettui rankkarispesialisti Alex Risku, joka molemmilla kerroilla todella hienosti myös onnistui. Riskun onnistumisien jälkeen edettiin pitkään Oilersin johtoasemassa, kunnes vain kolme sekuntia ennen erän loppua Elias Puolanne onnistui tasoittamaan. Tasalukemissa 3-3 jatkettiin myös erätauolle.

Toisessa erässä valokeilaan nousivat molempien joukkueiden maalivahdit. Ville Kurvinen Cans-maalilla ja Karo Tairo Oilersin muurina pelasivat kumpainenkin huippuerän, jonka ansiosta maalisummerin ulinaa kuultiin vain yhden kerran. Oilersin suureksi harmiksi onnistujana oli ajassa 33:33 yli kymmenellä pisteellä pistepörssiä johtava Cansin Elias Puolanne Juho Holopaisen kauniista syötöstä. Lopputuloksena ottelusta 4-3 punapaitojen hyväksi.

Ottelun jälkeen Cansin Rami iloitsi hienosta voitosta: ”Kuulin Frankfurtissa pelatessani kaudella 2006-2007 saksalaiselta kiekko-oppi-isältäni hienon sanonnan ”Great players light up the stadium” nyt oli niin hienoja pelaajia meiltä kentällä, että ihan häikäisi. Tästä hyvä jatkaa finaaliin!” Oilersin Topias filosofioi lyhyesti tappion syystä: ”Ottelun voittaja on se, joka tekee enemmän maaleja. Tehtiin nyt vähemmän maaleja kuin vastustaja, niinpä hävisimme ottelun.”

CANS-OILERS 4-3

Maalit:

00.30 1-0 William Kauria (Elias Puolanne)
01.53 2-0 Elias Järvimäki RL
04.56 2-1 Jere Torkki (Christian Korpela)
08.20 2-2 Alex Risku RL
13.10 2-3 Alex Risku RL
19.57 3-3 Elias Puolanne (Juho Holopainen)
33.33 4-3 Elias Puolanne

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Karo Tairo, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Ville Kurvinen
Oilers: Karo Tairo



7. JUMBOFINAALI: HABS-FLAMES

Ensimmäisenä pelileirinsä päättivät Habs ja Flames, jotka mittelivät päivän ensimmäisessä sijoitusottelussa sijoista 5 ja 6. Molemmat joukkueet olivat tippuneet villi kortti –kierroksella mitalipeleistä ja haluja päättää viikko voitolla löytyi. Kovemmin ilmeisesti halusi Habs, sillä vahvemman toisen erän ansiosta vihreäpaidat lopulta voittivat ottelun.

Ottelu oli alusta alkaen tiukka ja tasokas molempien joukkueiden laittaessa peliin kaiken, mitä vielä oli jäljellä. Varsinaista maali-ilotulitusta ottelussa ei nähtykään, sillä joukkueet pelasivat tiivistä viisikkopeliä, eikä ilmaisia maalipaikkoja auennut kumpaankaan suuntaan. Avausmaali nähtiin ajassa 3.40 Flamesin Kasper Laaksosen siirtäessä joukkueensa rankkarista johtoon, mutta hetken taistelun jälkeen Habs tuli tasoihin, kun työmyyrä Anton Karlsson iski kiekon reppuun Manu Syrjäläisen hyvästä alustuksesta. Ajassa 13:09 Flames siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon Juuso Partasen maalilla, ja erätauolle mentiinkin näistä lukemista 1-2.

Flames oli johtoasemaansa tauolla todella tyytyväinen. Tauon aikana tämä tyytyväisyys valmennusjohdon kehujen takia kasvoi kuitenkin vaarallisesti hieman liian suureksi, sillä toiseen erään tultaessa olivat keltapaidat menettäneet ensimmäisen erän hyvän otteensa. Habs ei jättänyt auennutta tilaisuutta käyttämättä, vaan nappasivat ottelun tahtipuikon tiukasti itselleen. Pelin hallinnan kääntyminen näkyi myös maaleissa: Aaron Martikainen tasoitti pelin ajassa 22:54, ja minuutin kuluttua sama kaveri iski salaman lailla uudestaan ja nosti Habsit ottelussa 3-2 johtoon. Muutaman minuutin kuluttua Martikaisen maaleista Stormur Salkoharju kasvatti johdon jo kahteen maaliin ja voimaton Flames alkoi näyttää täysin lyödyltä. Sitä se myös oli, ja vielä Aaron Martikaisen viimeisteltyään hattutemppunsa nappasi Habs viidennen sijan itselleen lukemin 5-2.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat kiittelivät pelaajiaan viikosta. ”Kiva päättää leiri voittoon! Kokonaisuutena olen tyytyväinen turnaukseen, sillä muutaman kiekon pomppiessa toisin voisimme hyvin olla finaalipeleissä mukana. Kiitos pojille hyvästä taistelusta läpi viikon ja hyvää kesää!” kommentoi Habsin Nico. Flames-Timo oli samoilla linjoilla: ”Pienestä on ollut kiinni koko viikon. Hyvää tsemppiä ja taistelua, mutta näköjään Flamesin kirous päättää viikko tappioon jatkuu jo viidettä viikkoa putkeen. Monta hyvää peliä on kuitenkin pelattu ja kivaa on ollut!”

HABS-FLAMES 5-2

Maalit:

3.40 0-1 Kasper Laaksonen RL
10.40 1-1 Anton Karlsson (Manu Syrjäläinen)
13.09 1-2 Juuso Partanen RL
22.54 2-2 Aaron Martikainen (Veeti Sulin)
24.33 3-2 Aaron Martikainen
27.48 4-2 Stormur Salkoharju (Eemi Backman)
32.09 5-2 Aaron Martikainen RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Miko Suominen, Habs
Roope Sauvonsaari, Flames 2

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Miko Suominen
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström



8. PRONSSIOTTELU: LEAFS-OILERS

Pronssiottelussa kohtasivat Leafs ja Oilers. Molemmat joukkueet olivat kärsineet harmittavat tappiot välierissä ja hakivat nyt kuumeisesti hyvitystä harmistukseensa. Tämä valtava voitonhalu huokui kentältä läpi ottelun, ja tuloksena oli vasta rankkareilla ratkennut trilleri.

Ottelu tarjosi laadukasta kiekkoa heti alusta alkaen sille runsaslukuiselle yleisölle, joka pronssikamppailua oli saapunut seuraamaan. Avausmaalin iski Oilersin Christian Korpela ja ajassa 5:42 saman kaverin hyvä suoritus nosti öljymiehet jo 0-2 johtoon. 0-3 johtokin kävi lähellä, mutta Julius Tiittala Leafs-maalilla kesti vierasjoukkueen vyörytyksen. Tiittalan huippuotteiden ansiosta Leafskin pääsi peliin mukaan, ja ensin ajassa 8:06 Valtteri Pasonen kavensi ottelun ja muutamaa minuuttia myöhemmin Rasmus Hatakka iski rankkarista ottelun jo tasoihin. Loppuerä painittiin tasaväkisesti molempien joukkueiden onnistuessa vielä kerran ja erätauolle jatkettiin tilanteessa 3-3.

Toisessa erässä ottelu jatkoi erittäin tasaisena. Peli aaltoili kovalla tempolla päädystä päätyyn, eikä kummankaan joukkueen voinut sanoa hallitsevan peliä. Aivan huippupaikkoja ei kuitenkaan nähty molempien joukkueiden puolustaessa tiiviisti. Oilersin puolustus joutui kuitenkin antautumaan jo ajassa 20.32, kun esiin astui Leafsin Rasmus Hatakka, joka vei joukkueensa ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Jimi Säiniö iski kuitenkin kauniin rankkaritasoituksen vain muutaman minuutin kuluttua ja sen jälkeen painittiin taas pitkään maaleitta. Erän puolivälin ylitettyä molemmat joukkueet onnistuivat vielä kerran ensin Totte Tenhusen viedessä Leafs toisen kerran johtoon ja Christian Korpelan kohta tämän jälkeen tasoitettua. Korpelan tasoitusmaali jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi osumaksi, mikä tarkoitti sitä, että pronssin kohtaloa lähdettiin ratkomaan rangaistuslaukauskilpailusta. Rankkareista voittoon nousi Oilers, sillä maalivahti Karo Tairo oli täysin ohittamaton. Rankkarikisa kesti ennätyksellisen pitkään, sillä Oilersistakin vasta seitsemäs (?!) laukoja, hyvän pelin pelannut Jere Torkki, yrityksessään onnistui. Torkin maalin ja Tairon vielä seitsemännen perättäisen torjunnan jälkeen Oilersin juhlat saivat alkaa ja Leafsin kohtalona oli jäädä niukimmalla mahdollisella erolla mitalien ulkopuolelle.

SHL-uransa ensimmäisen mitalin voittanut tulokasvalmentaja Topias Sauren ennätti antamaan juhlahumun lomassa nopean kommentin pelistä: ”Huippuviikko huipentui huippuotteluun! Kiitokset joukkueen jokaiselle jannulle uskomattomasta taistelusta!” Leafsin-Viki oli tappiosta harmistunut, mutta näki kuitenkin viikon positiivisena kokemuksena: ”Totta kai podium-paikan karkaaminen harmittaa, mutta hyvällä pelillä häviäminen ei tunnu niin pahalta. Olen ylpeä jokaisen pelaajan taisteluasenteesta!”

LEAFS-OILERS 5-6 VL.

Maalit:

00.56 0-1 Christian Korpela (Mikael Rautanen)
05.42 0-2 Christian Korpela (Patrick Otis, Jere Torkki)
08.06 1-2 Valtteri Pasonen (Totte Tenhunen, Rasmus Hatakka)
12.20 2-2 Rasmus Hatakka RL
15.05 2-3 Leo Honkonen (Patrick Otis, Jimi Säiniö)
17.20 3-3 Ville Kontio (Rasmus Hatakka, Janne Toivola)
20.32 4-3 Rasmus Hatakka
22.40 4-4 Jimi Säiniö RL
32.00 5-4 Totte Tenhunen
33.13 5-5 Christian Korpela (Mikael Rautanen)

Rangaistuslaukauskilpailu:
5-6 Jere Torkki

Torjutut rangaistuslaukaukset pelin aikana:
Julius Tiittala, Leafs 2

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Julius Tiittala
Oilers: Patrick Donoghue -> Karo Tairo



9. FINAALI: JETS-CANS

Toisen leiriviikon päätti Jetsin ja Cansin välinen finaaliottelu. Molemmat joukkueet olivat selviytyneet aamun puolivälieristä suoraan mitalipeleihin, ja semifinaalissa erityisesti Jets oli ollut erittäin vahva ja tehnyt paljon maaleja. Myös Cans oli pelannut välierässään vakuuttavasti ja odotettavissa oli tiukka kamppailu mestaruudesta. Sellaista ei kuitenkaan nähty: Jets oli niskan päällä jo ensimmäisessä erässä ja ratkaisi pelin lopullisesti toisen erän alun tehominuuteillaan, vaikkakin numeroiden valossa ero ei ollutkaan ikinä niin suuri.

Aivan ensimmäisen erän alku painittiin kuitenkin tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli suuri halu iskeä finaalin avausosuma siinä kuitenkaan onnistumatta. Maalipaikkoja ja laukauksia kyllä syntyi, mutta molemmat maalivahdit, Ville Kurvinen (Cans) ja Aleksi Karjalainen (Jets), pelasivat mestaruuspokaalin kiilto silmissään uskomatonta ottelua. Erän edetessä hurjat tilastot runkosarjaan paukuttanut Jets alkoi ottaa otetta yhä enemmän itselleen. Vihdoin erän viimeisillä minuuteilla ajassa 17:10 valkopaitojen Kasper Pohjala tässä onnistui päästessään yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Pohjalan osumasta syntyneessä 1-0 tilanteessa edettiinkin aina erätauolle asti.

Toisen erän alkuun Jets tuli yhä kovempaa. Ensimmäisen reilun kahden minuutin aikana valkopaidat tykittivät kaksi komeaa maalia ensin tekijänä Aaro Kuusisto ja sitten toisella osumallaan Kasper Pohjala. Tämän jälkeen Cans yritti vimmatusti saada kiriään käyntiin, kuitenkin tuloksetta. Myös toisessa erässä maalivahti Aleksi Karjalainen oli liekeissä ja jälleen punapaidat hakkasivat päätään turhaan seinään. Viimein ajassa 35:00 välierän sivussa ollut Kevin Pomoell onnistui rikkomaan Karjalaisen jo todennäköiseltä näyttäneen nollapelin. Tämä ei kuitenkaan Cansia pidemmälle ottelussa siivittänyt ja Liam Etelävuoren vielä yhden kotimaalin jälkeen päätössummeri soi tilanteessa 4-1.

Ottelun jälkeen historiallisen kovan voittorivin, 15 ottelusta 13 voittoa, napannut Jets-koutsi Ode ei ollut saada sanaa suustaan: ”Jetsissä elää vahvana voittamisen kulttuuri! Tämäkin viikko on ollut huikea matka ja lopetus sille oli uskomaton! Kiitokset kaikille pelaajille!” Cansin Ramikin oli tappiosta huolimatta positiivinen: ”Viimeisessä pelissä bensa vähän loppui, mutta hopee ei oo häpee. Hyvää suorittamista läpi viikon niin kentällä kuin sen ulkopuolella on ollut ilo seurata!”

JETS-CANS 4-1

Maalit:

17.10 1-0 Kasper Pohjala RL
20.28 2-0 Aaro Kuusisto (Mikael Mattelmäki, Leevi Mattinen)
22.22 3-0 Kasper Pohjala
35.00 3-1 Kevin Pomoell RL
38.55 4-1 Liam Etelävuori

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Cans: Ville Kurvinen



©Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat