Otteluraportit torstai
15.6.2017 9:53 Uutiset / SHL 05-06

Tervetuloa SHL-pelileirille 2017!


TREIDIT PERJANTAILLE

Jimi Säiniö (Leafs) -> Oilers
Saku Kavekari (Oilers) -> Leafs
Noah Tjäru (Leafs) -> Oilers
Joonas Alho (Oilers) -> Leafs
Anton Niemikorpi (Leafs) -> Cans
Oula Vartiainen (Cans) -> Leafs
Aaro Kuusisto (Flames) -> Jets
Aapo Asp (Jets) -> Flames
Joona Hairo (Leafs) -> Jets
Eelis Eskola (Jets) -> Leafs

Tarkista oma joukkueesi ja otteluaikasi ja tule ajoissa paikalle


SARJATAULUKKO RUNKOSARJAN JÄLKEEN

OttelutVoitotHäviötTasapelitMaalieroPisteet
Jets121022030
Cans127411122
Flames1266018
Oilers1257315
Habs12471-813
Leafs1239-269PERJANTAIN AIKATAULU:

1.) 08:00 - 08:45 CANS - FLAMES
2.) 08:55 - 09:40 JETS - OILERS
3.) 09:50 - 10:35 LEAFS - häviäjä ottelusta 1
4.) 10:45 - 11:30 HABS - häviäjä ottelusta 2

Välierä 1: 11:40 - 12:25 voittaja ottelusta 2 - voittaja ottelusta 3
Välierä 2: 12:35 - 13:20 voittaja ottelusta 1 - voittaja ottelusta 4

Jumbofinaali: 13:30 - 14:15 häviäjä ottelusta 3 - häviäjä ottelusta 4
Pronssiottelu: 14:25 - 15:10 häviäjä välierästä 1 - häviäjä välierästä 2
Finaali: 15:20 - 16:00 voittaja välierästä 1 - voittaja välierästä 2Torstai 15.6.2017

Taas on torstai ja sehän tarkoittaa sitä, että tänään päättyy SHL:n runkosarja. Tänä vuonna pelataan jälleen viime vuonna uusitun playoff-systeemin mukaan, eli runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat perjantaiaamuna neljännesvälierät, joiden voittajat etenevät suoraan semifinaaleihin. Aamupelien häviäjät kohtaavat runkosarjan 5.-6. sijoittuneet joukkueet ns. villi kortti kierroksella, jossa jaetaan kaksi viimeistä paikkaa välieriin. Eli sijoittumalla neljän joukkoon runkosarjassa, saa toisenkin mahdollisuuden päästä mitalipeleihin, vaikka häviäisikin puolivälieräottelun.

1. LEAFS-FLAMES

Ensimmäisinä sarjapisteistä pääsivät taistelemaan Leafs ja Flames. Voiton metsästäminen ottelusta oli kummallekin joukkueelle elintärkeää. Sarjataulukon kolme viimeistä joukkuetta olivat kaikki pisteen sisällä toisistaan, ja voitolla näistä viimeisenä majaileva Leafs nostaisi itsensä neljännelle sijalle. Kolmannella sijalla oleva Flames puolestaan nousisi kolmella pisteellä Cansin ohi kakkoseksi. Ottelun panos näkyi selvästi kentällä ja tuloksena oli todella jännittävä kamppailu.

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti, kun Flamesin luottopyssy Heikki Ruohonen avasi maalitilinsä jo toisella peliminuutilla komean syöttökuvion päätteeksi. Kauan ei ehtinyt Flames kuitenkaan iloita, sillä jo 50 sekunnin kuluttua sinipaitojen Rasmus Hatakka tulitti pelin tasoihin. Hatakan maalin jälkeen molemmat joukkueet rauhoittivat peliään ja lopettivat hätäilyn. Tämä näkyi kentällä erityisesti huolellisemmasta puolustuksesta, jonka ansiosta seuraava vartti oteltiin ilman maalisummerin ulinaa. Ajassa 16:22 pääsi vihdoin kuitenkin Flames huippupaikkaan – seurauksena keltapaidat toisen kerran johtoasemaan, maalintekijänä Niko Syrjälä. Näissä 1-2 lukemissa siirryttiin myös valmistautumaan seuraavaan erään.

Toiseen erään Leafs tuli kovalla tsempillä. Pisteitä kuumeisesti tarvinnut joukkue ei halunnut hävitä ja se näkyi pelaajista. Leasfsin paineet helpottivat, kun kovia tehoja koko viikon paukuttanut Jimi Säiniö sai iskettyä uudestaan ottelun tasoihin. Flames ei tasatilanteesta panikoitunut, vaan jatkoi hyvää työntekoaan. Tämä palkittiin jo minuutin kuluttua, kun Heikki Ruohonen sai maalintekotilaisuuden. Ruohonen iski kiekon maaliin ja Flamesin johtoon. Se johto piti aina loppuun asti ja pisteet Flamesille tiukasti 2-3

Ottelun jälkeen Flamesin koutsi Timo oli tyytyväinen erityisesti pelin loppuun: ”Hyvää ja uhrautuvaa puolustuspeliä. Jokainen laittoi joukkueen edun omat etunsa edelle ja sitä kautta saatiin tärkeät pisteet.” Leafsin Viki harmitteli tappiota: ”Kun ei mene, niin ei mene. Hakattiin päätä seinään, mutta ei saatu kolmatta vapauttavaa tasoitusosumaa.”

LEAFS-FLAMES 2-3

Maalit:

1.54 0-1 Heikki Ruohonen (Atte Koukonen)
2.42 1-1 Rasmus Hatakka (Noah Tjäru)
16.22 1-2 Niko Syrjälä
23.36 2-2 Jimi Säiniö
24.06 2-3 Heikki Ruohonen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Roope Sauvonsaari, Flames
Pelanneet maalivahdit:

Leafs: Julius Tiittala
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström2. CANS-OILERS

Torstain toisessa ottelussa nähtiin Cansin ja Oilersin välinen kohtaaminen. Jaossa oli jälleen tärkeitä pisteitä Cansin kurottaessa jopa runkosarjan voittotaisteluun mukaan ja Oilersin taistellessa suorasta paikasta aamun puolivälieriin. Kevyenä ennakkosuosikkina otteluun lähti paremmalla ilmeellä alkuviikosta esiintynyt Cans. Punapaidat eivät tästä paineita ottaneet, vaan lunastivat lopulta odotukset napaten kolme pistettä melko selkein lukemin 7-4.

Ottelu lähti käyntiin ehkä yllättävänkin verkkaisella tempolla, mutta muutaman tunnusteluvaihdon jälkeen vauhti kiihtyi. Maalinteon aloitti Oilersin Jere Torkki ajassa 4:38, mutta Cans tuli heti seuraavassa vaihdossa Olli Puputin maalilla tasoihin. Hetkeä myöhemmin William Kauria vei punapaidat jo johtoon, kun hän onnistui ajassa 8:32 fiksun pelaamisensa ansiosta vapautumaan maalipaikkaan. Loppuerä painittiin tasaisesti maalinteossa paremmin kuitenkin Cansin onnistuen. Vielä kahden kotiosuman ja yhden Oilers-kavennuksen jälkeen erätauolle siirryttiin taululla numerot 4-2.

Erätauolla Cans-aitiossa pohdittiin keinoja, miten johtoasema saataisiin pidettyä. Punapaitojen pelaamisesta päätellen Rami oli ohjeistanut, että hyökkäys on paras puolustus. Cansit tulivat nimittäin toiseen erään ensimmäistä hyökkäysvoittoisemmin ja pyrkivät pitämään kiekkoa paljon. Erän ensimmäinen puolikas mentiinkin kotijoukkueen hyökätessä enemmän, mutta onnistuessa kuitenkin vain kerran maalinteossa Juho Vesalan hienolla taistelumaalilla. Erän jälkimmäinen puolisko oteltiin jälleen äärimmäisen tasaisesti niin pelitilanteiden, kuin maalien valossa. Oilersin harmiksi pisteisiin tämä tasainen pelaaminen ei heille enää riittänyt, ja molempien joukkueiden kaksien osumien jälkeen pukusuojiin lähdettiin loppulukemissa 7-4 Cansin hyväksi.

Ottelun jälkeen Oilersin Topias antoi tappiosta huolimatta pelaajilleen tunnustusta: “Asenne ainakin oli kohdallaan ja se on tärkeää. Pelasimme mielestäni keskimäärin ihan hyvin ja kaveri vain oli tällä kertaa tehokkaampi maalipaikoissa.” Cansin Ramikin oli otteluun tyytyväinen: ”Tärkeät pisteet! Pelasimme tasapainoiset 40 minuuttia ja peli oli monella osa-alueella kehittynyt eilisestä, tästä on hyvä jatkaa.

CANS-OILERS 7-4

Maalit:

4.38 0-1 Jere Torkki RL
5.38 1-1 Olli Puputti (Elias Puolanne)
8.32 2-1 William Kauria (Samu Valtonen, Juho Holopainen)
10.20 3-1 Elias Puolanne RL
12.14 4-1 Marcus Hanhinen
16.55 4-2 Saku Kavekari (Oliver Airisto, Alex Risku)
22.55 5-2 Juho Vesala (Eelis Jokinen, Elias Puolanne)
32.44 5-3 Oliver Airisto (Alexander Sandman)
34.20 5-4 Christian Korpela RL //Loistavat harhautukset
39.02 6-4 Olli Puputti (Elias Puolanne)
39.57 7-4 Kevin Pomoell (Elias Puolanne, Johan Lindholm)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Karo Tairo, Oilers
Ville Kurvinen, Cans 2
Patrick Donoghue, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Ville Kurvinen
Oilers: Karo Tairo -> Patrick Donoghue3. JETS-HABS

Seuraavaksi kaukaloon luistelivat Jets ja Habs. Keskiviikon päätöspelissä Habs oli murjonut sarjakärki-Jetsin yllättäen lukemin 1-8 ja valkopaidat hakivat armottomasti nyt revanssia. Toista kertaa ei Habs pystynytkään Jetsiä yllättämään ja kotijoukkue rymisteli selkeään voittoon.

Jets ei jarrutellut ollenkaan ottelun alussa vaan tuli saman tien kovaa ja iski avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla, tekijänä Kasper Pohjala. Valkopaidat jatkoivat maalin jälkeen kovaa paineistusta, mutta ajassa 8:40 Habsin Aaron Martikainen pääsi prässin ohittamaan ja Manu Syrjäläisen syötöstä iski pelin tasoihin. Jets onnistui taistelemaan uuden johtomaalin vielä ensimmäiseen erään, kun Wilhelm Nyman pamautti Leevi Mattisen sekä Kasper Pohjalan esityöstä kiekon reppuun ja erätauolle mentiin valkopaitojen 2-1 johdossa.

Toisessa erässä sarjaykkönen näytti vahvuutensa. Erän alku oli Jetsin vauhdikasta pyöritystä, mutta vihreäpaitojen iloksi Miko Suominen kesti tuliset laukaukset ja jopa kaksi rangaistuslaukausta. Yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen Jetsin tehokas kaksiminuuttinen kuitenkin lannisti toden teolla Habsin haaveita pisteistä: ensin ajassa 39:05 Aapo Asp vei joukkueensa kahden maalin johtoon, josta hetken kuluttua Anton Parkkinen kasvatti eron rankkarista jo kolmeen. Tämän jälkeen ei maaleja ottelussa enää nähty ja päätössummerin soidessa taululle jäivät numerot 4-1 Jetsille.

Jetsin valmentaja Ode oli ottelun jälkeen tyytyväinen peliin: ”Maalinteko toimi jälleen. Lisäksi puolustajat nousivat hyvin tukemaan hyökkäyksiä ja hyökkääjät tulivat alas, viisikkopelaaminenkin on siis hyvällä tasolla.” Habs-Nico näki tappiosta huolimatta pelissä myös hyvää: ”Monet asiat toimivat hyvin ja mielestäni tulos ei kerro ottelusta kaikkea.”

JETS-HABS 4-1

Maalit:

00.43 1-0 Kasper Pohjala8.40 1-1 Aaron Martikainen (Manu Syrjäläinen)
14.54 2-1 Wilhelm Nyman (Leevi Mattinen, Kasper Pohjala)
29.05 3-1 Aapo Asp (Wilhelm Nyman, Kasper Pohjala)
32.22 4-1 Anton Parkkinen RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Kaapo Pulkkinen, Habs 2
Miko Suominen, Habs 2
Aleksi Karjalainen, Jets 3

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Habs: Kaapo Pulkkinen->Miko Suominen4. CANS-FLAMES

Päivän neljännessä taistelemaan asettuivat Cans ja Flames. Joukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kaksi ja kolme vain pisteen erolla, niinpä runkosarjasijoitusten kannalta kyseessä oli niin sanotusti kuuden pisteen peli. Ennakko-odotusten vastaisesti kamppailusta ei kuitenkaan kovin tasaista muodostunut Cansin jättäessä Flamesin täysin jalkoihinsa.

Ottelu alkoi kuitenkin tasaisesti ja ensimmäisessä erässä nähtiin suhteellisen vähän maaleja. Vasta ajassa 8:24 Kevin Pomoell onnistui viemään Cansin johtoon. Pomoellin maalin jälkeen nähtiin nopeasti peräkkäin vielä kaksi osumaa Heikki Ruohosen ensin nostaessa Flamesin tasoihin, josta muutaman minuutin kuluttua pistepörssin kärkinimi Elias Puolanne taisteli Cansin taas johtoon. Puolanteen maali jäi erän viimeiseksi ja toiseen erään lähdettiin Cansin komennossa.

Jos ensimmäinen erä oli ollut melko vähämaalinen, niin toinen oli kaikkea muuta – ainakin Cansin osalta. Punapaitojen maalihanat aukaisi ensimmäisessä erässä ison työmäärän molempiin suuntiin urakoinut William Kauria, joka Samu Valtosen hyvästä syötöstä vei Cansin jo kahden maalin johtoasemaan. Tästä reilu kuusi minuuttia eteenpäin, ja Cans oli onnistunut jo kolmesti uudestaan ja numerot taululla jo melko ylivoimaiset 6-1. Tämän jälkeen punapaidat hieman rauhoittuivat, eikä maaleja enää samalla lailla syntynyt. Kotijoukkueen Eelis Jokinen kerran maalasi vielä viimeisillä minuutilla ja koppeihin marssittiin loppunumeroina 7-1.

Cans-Rami oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueensa työmäärään molempiin suuntiin: ”Joka jätkä veti täysillä hyökkäys- ja puolustuspäähän. Kenttätasapaino toimi ja tulosta tuli.” Flames-Timo ei tappiosta huolimatta masentunut: ”Korjaamme huomiseksi muutaman pikkujutun ja nappaamme mitalit.”

CANS-FLAMES 7-1

Maalit:

08.24 1-0 Kevin Pomoell (Olli Puputti, William Kauria)
10.57 1-1 Heikki Ruohonen (Juuso Partanen)
14.33 2-1 Elias Puolanne RL
22.29 3-1 William Kauria (Samu Valtonen)
23.17 4-1 Elias Puolanne (Kevin Pomoell, Juho Vesala)
25.06 5-1 Elias Puolanne RL
31.39 6-1 Johan Lindholm (Marcus Hanhinen, Eelis Marila)
35.07 7-1 Eelis Jokinen RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Ville Kurvinen, Cans
Roope Sauvonsaari, Flames

Pelanneet maalivahdit:
Cans: Ville Kurvinen
Flames: Roope Sauvonsaari5. LEAFS-HABS

Viidennessä ottelussa Leafs sai vastaansa Habsin. Kumpikin joukkue oli hävinnyt päivän ensimmäisen ottelunsa ja valmennusjohdoissa ymmärrettiin miten tärkeää olisi kääntää kurssi voittojen suuntaan jo ennen pudotuspelipäivää. Syvä voitontahto huokuikin kentältä ja tuloksena oli todella tiukka kovatempoinen taistelu.

Ensimmäinen erä oli tasaista kamppailua. Pelin painopiste vaihteli päädystä päätyyn, eikä kumpikaan oikein päässyt niskan päälle. Avausmaalin iski Leafsin Jimi Säiniö ajassa 3.11, mutta neljää minuuttia myöhemmin Habsin Veeti Sulin tasoitti. Tasatilanteessa painettiin lähes erätauolle asti, mutta 18 sekuntia ennen loppua sinipaitojen pistenikkari Rasmus Hatakan laukauksesta kiekko löysi tiensä vielä kerran Habsin tolppien väliin ja tauolle jatkettiin jännittävästä 2-1 tilanteesta.

Toisessa erässä tappiolla oleva Habs alkoi ottaa niskalenkkiä vastustajastaan ja peli pyöri yhä enemmän Leafsin päädyssä. Jo minuutin pelaamisen jälkeen torjutun rankkarin jälkitilanteesta Manu Syrjäläinen pääsi tasoittamaan ottelun Heikki Peipisen syötöstä ja tästä kahdeksan minuutin kuluttua Niko Sauvonsaari vei Habsit jo maalilla johtoon. Siitä johdosta vihreäpaidat eivät enää luopuneet. Leafs hakkasi päätään seinään yrittäessään ohittaa Habs-puolustuksen, ja kun vielä Otto Syrjäläisen komea suoritus nosti Habsin johdoksi kaksi maalia, ei Leafsille jäänyt mahdollisuuksia. Pisteet Habsille lukemin 2-4.

Ottelun jälkeen Habs-Nico oli tyytyväinen palaamisesta voittokantaan: ”Hieno peli. Erittäin tärkeää, että löysimme taas maalikuntomme ennen päätöspäivää.” Leafs-Vikiä ei hymyilyttänyt pressitilaisuudessa toinen perättäinen tappio ollenkaan: ”Jokainen, joka nyt hymyilee tässä tilaisuudessa saa mennä ulos. En kestä nyt yhtään hymyilevää toimittajaa. Tämä on vakava asia.”

LEAFS-HABS 2-4

Maalit:

03.11 1-0 Jimi Säiniö (Rasmus Hatakka)
07.41 1-1 Veeti Sulin (Otto Syrjäläinen, Mikael Päivinen)
19.42 2-1 Rasmus Hatakka (Jimi Säiniö)
21.06 2-2 Manu Syrjäläinen (Heikki Peipinen, Aaron Martikainen)
29.03 2-3 Niko Sauvonsaari (Eemi Backan, Stormur Salkoharju)
33.33 2-4 Otto Syrjäläinen (Felix Eklund)

Torjutut rangaistuslaukauset:
Miko suominen, Habs
Julius Tiittala, Leafs 2
Kaapo Pulkkinen, Habs

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Julius Tittala
Habs: Miko Suominen -> Kaapo Pulkkinen6. FLAMES-JETS

Päivän kuudennessa ottelussa Flames sai vastaansa Jetsin ja jälleen pisteillä oli merkitystä, tai ainakin toiselle joukkueelle: voitolla Jets varmistaisi runkosarjan kärkipaikkansa. Flames sen sijaan pelasi enää kunniasta, sillä aamun voitto Leafsista ja viime pelin tappio Cansille olivat jo varmistanut keltapaidoille runkosarjan kolmannen sijan. Panoksettomuudesta huolimatta Flames lähti taistelemaan loppuun saakka ja pitikin pelin pitkään jännittävänä. Jetsin kova loppu kuitenkin takasi valkopaidoille pisteet ja lukitsi joukkueen runkosarjan ykköspaikalle.

Ottelu alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan pelin heti alusta komentoonsa kummankaan siinä varsinaisesti onnistumatta. Avausmaalin iski Flamesin Heikki Ruohonen, mutta jo kahden minuutin kuluttua Liam Etelävuori tasoitti Matias Vainiolan oivaltavasta syötöstä. Avausmaalien jälkeen tasatilanteessa edettiin vain viitisen minuuttia, kunnes esiin astui Jetsin Kasper Pohjala. Pohjala sai kiekon lapaansa Nuutti Miettisen syötöstä ja iski nyt puolestaan valkopaidat johtoasemaan. Flamesin Kasper Laaksonen taisteli kuitenkin pelin nopeasti tasoihin ja erätauko alkoi tasatilanteessa 2-2.

Peli jatkui toisessakin erässä tasaisena sekä kenttätapahtumien että maalinteon osalta: ensin Niklas Grönblm vei Flamesin johtoon ja Matias Vainiola tasoitti. Tämän jälkeen kuitenkin, kun Ville Valtonen pääsi rankkarista viemään Jetsin toista kertaa ottelussa johtoon, ei Flamesin paukut enää riittäneet siihen vastaamiseen. Loppuerä painittiin vierasjoukkueen komennossa ja vielä kahden Jets-häkin ja yhden Flames kavennuksen jälkeen päätössummeri soi tilanteessa 4-6 valkopaidoille.

Jetsin ikiaikainen päävalmentajan Ode Hämäläinen ei päässyt otteluun paikalle, sillä hän oli huippusalaisessa jääkiekkokonferenssissa keräämässä uusia kuvioita huomiselle. Pelin hoitanut ja voittanut apupoika-Mäkinen oli kuitenkin ylpeänä paikalla antamassa lausuntonsa: ”Veljet pelasivat alaisuudessani loistavasti. Alan epäillä olevani joukkueen taisteluilmeen takana.” Myös Flamesilla oli pressitilaisuudessa paikalla Timon sijaan hyökkäyspään kuvioista ottelussa vastannut varavalmentaja-Rainio. Rainio vietti viime vuoden Bostonissa hakemassa uutta vauhtia kiekkouralleen ja näin kansainvälisenä apupoikana hän kertoi ohjeistaneensa pelaajat ennen peliä englanniksi: ”Sanoin pojille motivaationa, että ’if juu cäänt stand thö hiit, stei aut of thö kitcen”. Ilmeisesti viesti ei ollut mennyt perille tai jotain niinpä tappio tuli. Pitää yrittää olla selkeämpi jatkossa.”

FLAMES-JETS 4-6

Maalit:

00.46 1-0 Heikki Ruohonen (Juuso Partanen)
03.09 1-1 Liam Etelävuori (Matias Vainiola)
08.32 1-2 Kasper Pohjala (Nuutti Miettinen)
11.51 2-2 Kasper Laaksonen (Heikki Ruohonen)
20.13 3-2 Niklas Grönblom (Lucas Käkelä)
22.09 3-3 Matias Vainiola RL
26.15 3-4 Ville Valtonen RL
27.40 3-5 Kasper Pohjala (Wilhelm Nyman)
29.47 3-6 Nuutti Miettinen
32.50 4-6 Juuso Partanen RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets
Roope Sauvonsaari, Flames 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström7. OILERS-LEAFS

Päivän seitsemännessä ottelussa Oilers sai vastaansa Leafsin. Molemmilla joukkueilla oli tappiopelit takana, joten voitonnälkää kentältä löytyi. Siksi odotettavissa oli paitsi tiukka, myös viihdyttävä jääkiekkopeli. Sellaisen joukkueet katsojille tarjoilivatkin: vauhtia ja ”niitä kuuluisia” vaarallisia tilanteita sisältänyt ottelu pysyi jännittävänä aivan loppuminuuteille asti.

Ottelu lähti heti käyntiin kovalla tempolla. Ehkä hieman paremman alun saanut Oilers siirtyi Christian Korpelan maalilla ottelussa johtoon neljännellä peliminuutilla ja hetken kuluttua Kare Storckovius kasvatti hienolla viimeistelyllään eron jo kahteen. Erän toinen puolikas oli kuitenkin Leafsin hallintaa ja tehopelaaja Jimi Säiniön kahden osuman jälkeen erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 2-2.

Peli noudatti samaa maalintekokaavaa myös toisessa erässä. Ensimmäisen kympin aikana ensin Mikael Rautanen vei rankkarista öljymiehet yhden maalin johtoon, jonka jälkeen Alex Risku raivokkaalla asenteella vaihtoi lukemiksi jo 4-2. Ensimmäisen erän tapaan jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle tultaessa hallinta kääntyi taas Leafsille. Ville Kontio kavensi pitkän pyörityksen päätteeksi eron ensin yhteen maaliin, ja tasoituksen syntyminen alkoi näyttää ajan kuluessa yhä varmemmalta. Karo Tairo Oilersin maalilla kuitenkin koppasi kaiken mitä oli kopattavissa, eikä Leafs saanut enää maaleja aikaseksi. Viimeisellä minuutilla sinipaidat pääsivät yrittämään vielä rangaistuslaukauksestakin, mutta Tairon tämän yrityksen pysäytettyä päätössummeri soi ja Oilers pääsi marssimaan voittajana koppiin.

Ottelun jälkeen valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että peli oli ollut hyvä. ”Varmasti yleisöön menevää kiekkoa. Ja voitto siihen päälle! Ei voi olla kuin tyytyväinen”, Oilers-Topias kommentoi. ”Yleisöön menevää kyllä, mutta voitto olisi luonnollisesti maistunut. Noh, huomenna varmasti pärjätään”, pohti Leafsin Viki.”

OILERS-LEAFS 4-3

Maalit:

04.16 1-0 Christian Korpela
06.17 2-0 Kare Storckovius (Alex Risku)
12.05 2-1 Jimi Säiniö (Anton Niemikorpi, Rasmus Hatakka)
19.00 2-2 Jimi Säiniö (Rasmus Hatakka)
22.13 3-2 Mikael Rautanen RL
27.20 4-2 Alex Risku (Saku Kavekari)
32.44 4-3 Ville Kontio (Noah Tjäru)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Karo Tairo, Oilers 2

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Karo Tairo
Leafs: Julius Tiittala8. JETS-CANS

Päivän toiseksi viimeisessä ottelussa runkosarja päättyi Jetsin ja Cansin osalta. Tiukaksi ja tasaväkiseksi povatulla ottelulla ei ollut sijoituksiin enää vaikutusta Jetsin ollessa varma ykkönen ja Cans varma kakkonen. Kärkiottelun voittaja saisi kuitenkin vastustajastaan henkisen yliotteen huomiselle, ja tämä panos näkyi pelin tasossa. Yleisö saikin nauttia korkeatasoisesta kiekkopelistä, jossa jännitys säilyi loppuun saakka.

Peli oli alusta alkaen laadukasta ja asiaan kuuluvasti tasaista. Cans siirtyi heti ottelun alussa johtoon ja ajassa 9.31 Eelis Jokinen nosti punapaitojen etumatkan jo kahteen maaliin. Jetsin Joose Inhala kuitenkin kavensi nopeasti ja kun vielä Anton Parkkinen onnistui maalinteossa, oli peli taas tasoissa. Loppuerään Jokinen ja Inhala onnistuivat kumpainenkin maalinteossa vielä kerran ja erätauko alkoi tasatilanteessa 3-3.

Toisen erän alku painittiin tasaväkisesti maaleitta, mutta erän puolivälin jälkeen kuskin paikalle hyppäsi puolestaan Jets, kun Matias Vainiolan hieno rankkari siirsi taululle lukemat 4-3. Ajassa 35.10 Juho Holopainen tasoitti jälleen pelin ja pistejako alkoi näyttää todennäköiseltä vaihtoehdolta joukkueiden ollessa erittäin tasaväkisiä. Jetsin maalipyssy Kasper Pohjala oli kuitenkin eri mieltä ja kun Matias Vainiola tarjoili hänelle maalipaikan, Pohjala ei erehtynyt ja valkopaidat siirtyivät taas etumatkalle. Enää ei aika riittänyt Cansin tasoitukseen ja Jets nappasi runkosarjan viimeisestä pelistään voiton itselleen lukemin 5-4.

Ottelun jälkeen molemmat päävalmentajat jättivät lehdistötilaisuuden väliin. Pelaajiltakaan ei saanut kommentteja pyytää ja lähteemme kertoivatkin, että molemmat joukkueet olivat julistaneet täydellisen mediahiljaisuuden finaalipäivän alla. Päätöksen sääntöjenmukaisuus jätettiin leirikanslerin selvitettäväksi.

JETS-CANS 5-4

Maalit:

00.54 0-1 Olli Puputti (Elias Puolanne)
09.31 0-2 Eelis Jokinen (Elias Puolanne)
11.57 1-2 Joose Inhala RL
14.27 2-2 Anton Parkkinen RL
15.40 2-3 Eelis Jokinen RL
19.00 3-3 Joose Inhala (Ville Valtonen)
33.33 4-3 Matias Vainiola RL
35.10 4-4 Juho Holopainen (Olli Puputti)
37.30 5-4 Kasper Pohjala (Matias Vainiola)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets
Ville Kurvinen, Cans

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Aleksi Karjalainen
Cans: Ville Kurvinen9. OILERS-HABS

Alkusarjan viimeinen kamppailu käytiin Oilersin ja Habsin välillä. Ottelu oli molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä pelin voittaja nappaisi itselleen viimeisen paikan aamun puolivälieriin, kun taas häviäjän kohtalona olisi tippua ensimmäisen aamupeleistä ulosjäävän paikalle, eli viidennelle sijalle.

Ensimmäisessä erässä maaleja tuli jälkimmäistä enemmän. Erityisesti Oilers sai hyökkäyspelinsä kuntoon ja onnistui maalinteossa peräti viisi kertaa. Habs, joka oli ehkä potkun verran vastustajaansa perässä avauserässä, puolestaan onnistui heiluttamaan verkkoa vain kertaalleen. Erätauolle siirryttiin 20 minuutin painimisen jälkeen tilanteessa 5-1 öljymiesten hyväksi.

Toinen erä oli tasaista peliä. Molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja, mutta maalivahdit Kaapo Pulkkinen Habs-maalissa ja Patrick Donoghue Oilersin maalinvartijana olivat hyvin hereillä ja maaleja syntyi vain kolme. Näistä kolmesta kaksi osui Habsin verkkoon ja vain yksi Oilersin maaliin, niinpä mustapaitaiset kuittasivat nimiinsä toisenkin erän. Pisteet ja runkosarjan neljäs sija siis Oilersille

Voittopelin jälkeen Oilersin Topias hymyili iloisena: ”Hienoa nähdä pelaajien pitävän hauskaa kentällä. Ilon kautta voittoon!” Habsin Nico selitteli tappiota asiantuntevasti: ”Harmittavan pienestä jäi voitto ja puolivälieräpaikka kiinni. Se on kuitenkin ymmärrettävää, sillä tällä viikolla runkosarja on ollut ennätystasainen, vaikkakin Jets on hieman karannut muilta ja Leafs pudonnut kelkasta.”

OILERS-HABS 6-2

Maalit:

00.59 1-0 Patrick Otis
05.24 1-1 Max Mennander (Felix Eklund)
06.48 2-1 Christian Korpela (Jere Torkki)
10.19 3-1 Oliver Airisto (Noa Puska, Kare Storckovius)
13.05 4-1 Joonas Alho (Christian Korpela, Jere Torkki)
14.05 5-1 Alex Risku (Saku Kavekari)
22.15 5-2 Aaron Martikainen (Veeti Sulin)
38.01 6-2 Christian Korpela RL

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Patrick Donoghue, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Patrick Donoghue
Habs: Miko Suominen -> Kaapo Pulkkinen


©Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat