Otteluraportit keskiviikko
14.6.2017 10:26 Uutiset / SHL 05-06

Tervetuloa SHL-pelileirille 2017!


TREIDIT TORSTAILLE:

Miko Suominen (Leafs) -> Habs
Karo Tairo (Jets) -> Oilers
Stormor Salkoharju (Flames) -> Habs
Kalle Lindberg (Habs) -> Flames
Patrik Otis (Habs) -> Oilers
Joel Das (Oilers) -> Habs
Jiang Mark (Leafs) -> Jets
Valtteri Pasonen (Jets) -> Leafs
Leo Honkonen (Leafs) -> Oilers
Luca Kopra (Oilers) -> Leafs

Tarkista oma joukkueesi ja tule ajoissa paikalleKeskiviikko 14.6.2017

1. CANS-HABS

Keskiviikkoaamun auringossa jo kello seitsemän jälkeen ensimmäisinä jäähallille tallustelivat Cans ja Habs. Tämän kaksikon kohtaamisesta arveltiin hallin lehtereillä tulevan erittäin tiukka, sillä sen lisäksi, että joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä ja tahtotila edelle menoon oli suuri, niin kaksikko oli edellisessä kohtaamisessa pelannut äärimmäisen tasaisen numeroihin 5-5 päättyneen kamppailun. Yleisön ei tarvinnut pettyä odotuksissaan, sillä ottelusta tulikin todella tasaväkinen ja vähämaalinen taistelu.

Suuri voitonnälkä näkyi ensimmäisessä erässä todella huolellisena puolustuksena. Kummankin joukkueen viisikko pyrki pelaamaan keskialueen trappinsa erittäin tiiviisti tässä hyvin myös onnistuen, joten vaarallisia hyökkäyksiä ei tulvinut. Cans-valmentaja Rami oli ilmeisesti ammentanut Färjestadissa pelaamista vuosistaan oppeja, sillä punapaitojen puolustuspäässä näkyi selviä merkkejä länsiruotsalaisesta paikkapuolustuksesta. Cansin ”spelsystem murtui kuitenkin ensimmäisen kerran ajassa 14:00 Aaron Martikaisen päästessä livauttamaan Habsit johtoon. Vihreäpaitojen johto ei kuitenkaan kestänyt kuin neljä minuuttia, kun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Cansin Elias Puolanne ruotsalaista pelitapaa jatkaen upotti kiekon rankkarista häkkiin Peter Forsbergmaisilla veiveillä. Tauolle jatkettiin tässä tasatilanteessa 1-1.

Toinen erä jatkui yhtä tasaväkisenä. Cans onnistui kuitenkin maalinteossa vastustajaansa tehokkaammin, sillä pääsi Elias Puolanteen toisella rankkariosumalla sekä William Kaurian viimeistelyllä karkaamaan jo kahden maalin johtoon. Kamppailu ei näistä nopeista maaleista huolimatta punapaitojen hallintaan kääntynyt, vaan loppuerässä maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Kaapo Pulkkinen Habs-maalilla ja Ville Kurkinen Cans-maalin vartijana koppasivat kuitenkin rankkareita ja hyviä hyökkäyksiä niin hyvin, että jälleen painettiin yli 10 minuuttia maalitta. Aivan viimeisellä minuutilla Habsin Emil Eriksson pääsi vielä kaventamaan, mutta sitten soi summeri. Pukusuojiin käveltiin taululla 3-2 Cansin hyväksi.

Cansin Rami iloitsi voitosta molemmilla kotimaisilla kielillä: ”Puhuttiin joukkueen kanssa ennen ottelua, että ’vi ska kämpa’ ja että ’vi ska ge, allt de vi har’. Tämä näkyi kovassa hyökkäyksessä ja kun tarpeeksi yrittää, niin ainahan ’det glider in i mål igen.’ Tällä viikolla ’vi ska ta gul’!” Habsin valmennusjohto ei kiireiltään ehtinyt saapua paikalle aamun ensimmäiseen pressitilaisuuteen.

CANS-HABS 3-2

Maalit:

14.00 0-1 Aaron Martikainen
18.25 1-1 Elias Puolanne RL
23.19 2-1 Elias Puolanne RL
26.00 3-1 William Kauria (Kevin Pomoell)
39.22 3-2 Emil Eriksson (Veeti Sulin, Aaron Martikainen)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Ville Kurvinen, Cans 2
Kaapo Pulkkinen, Habs 2

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Kaapo Pulkkinen
Cans: Ville Kurvinen2. FLAMES-OILERS

Aamun toisessa ottelussa vastakkain asettuivat Flames ja Oilers. Ottelusta oli odotettavissa kovatempoista taistelua Oilersin hakiessa revanssia Flamesin viime kerran voitosta. Pitkän kamppailun päätteeksi öljymiehet lopulta onnistuivatkin tavoitteessaan ja tasoittivat joukkueiden väliset voitot viikolta tilanteeseen 1-1.

Pelaajien aamuinen innokkuus purkautui kentällä kovan maalintekotahdon muodossa puolustuksen aina välillä hieman unohtuessa. Maaleja nähtiinkin ensimmäisessä erässä peräti hurjat kymmenen kappaletta. Avausosuman iski hetken pelaamisen jälkeen mustapaitojen Noa Puska, josta tasan minuutin kuluttua eron kahteen osumaan kasvatti Jere Torkki. Flames vaihtoi näiden takaiskujen jälkeen suurempaa vaihdetta silmään, ja saikin taisteltua erän puolivälin jälkeen ottelun tasatilanteeseen 3-3. Tämä yhden pisteen tilanne ei Oilersia ollenkaan tyydyttänyt, ja joukkue mätti erän loppuun vielä komeat neljä maalia neljän eri maalintekijän toimesta. Tauolle siirryttiin tässä mustapaitojen selkeässä johtoasemassa 3-7.

Neljän maalin johto rauhoitti jonkin verran Oilersin hyökkäyspelaamisen aggressiivisuutta toiseen erään tultaessa, jonka seurauksena maaleja ei enää samalla tavalla vyörynyt. Noa Puska pääsi vielä viimeisen kerran ajassa 24:46 kasvattamaan mustapaitaisten karkumatkaa, mutta tämän jälkeen maalinteossa onnistui vain Flames. Keltapaitojen kiri ei kuitenkaan ikinä kovin vaaralliseksi yltynyt, eikä Oilersin tarvinnut kunnolla jännittää johtoasemansa kestämistä. Niklas Grönblomin ja Kasper Laaksosen kavennuksien jälkeen tuli ottelu päätökseensä ja tulostaululle jäivät numerot 5-8.

Ottelun jälkeen Oilersin Topias oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen: ”Terävän ensimmäisen erän kautta saatiin hyvä johtoasema, joka onnistuttiin kovalla taistelulla pitämään loppuun saakka. Tärkeät pisteet!” Flamesin Timo harmitteli, ettei aika riittänyt tasoitukseen: ”Kiri olisi ehkä sittenkin pitänyt aloittaa hieman aikaisemmin. Harmittava tappio toki, mutta vielä on pari peliä tänään jäljellä ja kaikki omissa käsissä.”

FLAMES-OILERS 5-8

Maalit:


2.28 0-1 Noa Puska
3.28 0-2 Jere Torkki (Christian Korpela)
5.46 1-2 Juuso Partanen
9.03 1-3 Luca Kopra (Christian Korpela)
9.55 2-3 Juuso Partanen (Jasper Eurola, Stormur Salkoharju)
11.18 3-3 Kasper Laaksonen (Juuso Partanen, Jasper Eurola)
12.28 3-4 Mikael Rautanen (Saku Kavekari)
13.23 3-5 Jere Torkki (Luca Kopra, Christian Korpela)
15.07 3-6 Alex Risku (Joonas Alho)
17.12 3-7 Christian Korpela
24.46 3-8 Noa Puska (Mikael Rautanen)
25.38 4-8 Niklas Grönblom
34.46 5-8 Kasper Laaksonen

Pelanneet maalivahdit:
Flames: Onni Vikström -> Roope Sauvonsaari
Oilers: Patrick Donoghue3. JETS-LEAFS

Päivän kolmannessa ottelussa kohtasivat runkosarjan ykkönen ja kutonen. Kovassa voittoputkessa porskuttavaa Jetsia lähti haastamaan vielä parasta tuloskuntoaan hakeva Leafs. Kumpikin joukkue haki voittoa vimmatusti, mutta lopulta pidemmän tikun ottelusta veti Jets. Vähämaalinen kamppailu päättyi sarjakärjen jo neljänteen peräkkäiseen voittoon.

Ottelun avauserä oli tasaista peliä. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan maalintekopaikkoja, mutta maalivahdit olivat kummassakin päädyssä tarkkoja, eikä maaleilla päästy liiaksi herkuttelemaan. Emil von Essen siirsi Jetsin erän puolivälin paikkeilla 1-0 johtoon Leevi Mattisen ovelasta syötöstä, mutta jo kahden minuutin kuluttua Jimi Säiniön hieno yksilösuoritus tasoitti pelin. Tasatilanteesta edettiin tämän jälkeen pitkään, kunnes ajassa 17:57 Wilhelm Nyman pääsi rankkarista yrittämään johtomaalin tekoa, eikä tämä Jetsin luottopelaaja näyttöpaikkaansa missannut. Nymanin maalin jälkeen erätauolle siirryttiin Jetsin 2-1 johdossa.

Toisessa erässä peli jatkui samalla tavalla kuin ensimmäisessä. Nopeita vastahyökkäyksiä ja hyviä maalipaikkoja, mutta ei maaleja. Ottelun sankarit löytyivätkin maalitolppien välistä: Leafs päädyssä Miko Suominen ja Julius Tiittala sekä Jetsin muureina Karo Tairo ja Aleksi Karjalainen pelasivat kukin loistopelin. Toisessa erässä kiekko löysi tiensä tolppien väliin ainoastaan yhden kerran. Valkopaitojen onneksi kiekko sattui silloin lähtemään taitohyökkääjänsä Kasper Pohjalan lavasta, ja tilanteeksi vaihtui 3-1 tasoituksen sijaan. Nämä olivat myös pelin päätösnumerot.

Ottelun jälkeen Leafs Viki oli kommentissaan lyhytsanainen: ”Kovaa taistelua, erityisesti puolustuspeli toimi. Harmittava tappio, mutta leiri on ennen kaikkea oppimiskokemus ja tämä oli osa oppimisprosessiamme.” Jets-Ode oli tyytyväinen voitosta: ”Puolustuksen kautta lähdettiin tähänkin päivään ja se osa-alue toimii yhä loistavasti.”

JETS-LEAFS 3-1

Maalit:
09.38 1-0 Emil von Essen (Leevi Mattinen)
11.36 1-1 Jimi Säiniö
17.57 2-1 Wilhelm Nyman RL
29.00 3-1 Kasper Pohjala (Liam Etelävuori)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Miko Suominen, Leafs
Aleksi Karjalainen, Jets 3

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Karo Tairo -> Aleksi Karjalainen
Leafs: Miko Suominen -> Julius Tíittala4. OILERS-CANS

Keskiviikon neljännessä ottelussa Oilers ja Cans asettuivat ratkaisemaan sarjataulukon kakkostilan kohtalon. Peräkkäisillä sijoilla kolme ja neljä ennen tätä peliä olleet joukkueet olivat kumpainenkin voittaneet aamun ottelunsa, niinpä kohtaamisesta odotettiin etukäteen tasaista vääntöä.

Maaleja toivoneet katsojat eivät joutuneet ensimmäisessä erässä pettymään. Oilersin Jere Torkki iski kotijoukkueen vain 39 sekunnin pelaamisen jälkeen johtoon, johon puolen minuutin kuluttua Cansin Eelis Marila tasoituksella vastasi. Ajassa 5:09 oli punapaitojen vuoro hypätä kuskin paikalle Elias Puolanteen tulittaessa kiekon vastustajansa verkkoihin, mutta tähän puolestaan Oilersin Oliver Airisto reagoi alle minuutin kuluttua iskien ottelun taas tasalukemiin. Airiston tasoituksen jälkeen Oilers heitti aktiiviseen hyökkäyspelaamiseensa lisää löylyä, eikä Cans pystynyt mustapaitojen vyörytystä torjumaan. Noa Puskan ja Alex Riskun maalien jälkeen erätauolle siirryttiin Oilersin johtoasemassa 4-2.

Ensimmäisen erän lopun Cansin hieman passiivisempi pelaaminen kentällä olikin ilmeisesti vain valmentajavelho Rami Alangon tapa kuluttaa vastustajajoukkueen paukut loppuun, sillä toisessa erässä Cans nousi ottelussa niskan päälle. Erän ensimmäisen puolikkaan aikana Johan Lindholm toi kahdella osumallaan hienosti Cansin ensin ottelussa tasoihin, jonka jälkeen neljän minuutin sisällä punapaidat siirtyivät Kevin Pomoellin ja Eelis Jokisen viimeistelyillä jo kahden maalin karkumatkalle. Väsyneellä Oilersilla ei ollut enää tämän jälkeen energiaa aloittaa kiriään ja lopputulokseksi jäi Cansin 2-4 voitto.

Ottelun jälkeen Oilersin Topias oli harmistunut tappiosta: ”Hyvä ensimmäinen erä, mutta… on se Rami kyllä kova. Pitää nostaa hattua.” Cansin Rami siirsi kunniaa voitosta joukkueelleen: ”Pelaajat tätä peliä pelaavat. Jokainen lähti kentälle todella hyvällä asenteella ja siksi voitimme.”

OILERS-CANS 4-6

Maalit:

00.39 1-0 Jere Torkki (Christian Korpela)
01.15 1-1 Eelis Marila
05.09 1-2 Elias Puolanne (Olli Puputti)
06.07 2-2 Oliver Airisto
08.58 3-2 Noa Puska (Alex Stenros, Alex Risku)
14.45 4-2 Alex Risku
24.50 4-3 Johan Lindholm
29.39 4-4 Johan Lindholm RL
30.26 4-5 Kevin Pomoell (Eelis Marila)
33.13 4-6 Eelis Jokinen (Elias Puolanne)

Torjutut rangaistuslaukauset:
Ville Kurvinen, Cans
Patrick Donoghue, Oilers

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Patrick Donoghue
Cans: Ville Kurvinen


5. JETS-FLAMES

Seuraavaksi kentälle luistelivat Jets ja Flames. Etukäteen katsomossa ennustettiin Jetsille jopa murskavoittoa, sillä valkopaidat olivat hävinneet viikon seitsemästä ottelusta vain yhden päästäen tähän mennessä hämmästyttävästi ainoastaan 15 maalia omiinsa. Aamupelissään Oilersilta pataan ottanut Flames ei Jetsin virettä kuitenkaan pelännyt, vaan lähti haastamaan sarjakärkeä todella hyvällä joukkuepelillä.

Avauserä kamppailtiin vauhdikkaasti ja nopeita tilanteita sekä hyviä maalipaikkoja riitti. Tämä vauhdikkuus näkyi myös maalinteossa. Jetsin Kasper Pohjala iski joukkueensa ensimmäisen kerran johtoon reilun minuutin jälkeen, mutta tähän Lucas Käkelä keltapaidoilta osumallaan pian vastasi. Nämä maalit mukaan lukien, Jets nousi avauserässä yhteensä peräti kolme kertaa johtoasemaan, mutta jokaiseen valkopaitojen osumaan löytyi Flamesilta nopeasti vastaus. Jetsiltä maalit iskivät vielä komeasti Nuutti Miettinen sekä Valtteri Pasonen ja Flamesilta tasoitukset paukuttivat Heikki Ruohonen sekä Daniel Rubinstein. Tauolle tasalukemissa 3-3.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Neljän minuutin pelaamisen jälkeen Jets nousi Aapo Aspin maalilla jo neljännen kerran johtoon, mutta sitten oli Flamesin vuoro vastata kahdella osumalla. Nämä keltapaitojen ensimmäiset hetket kuskinpaikalla eivät kuitenkaan kestäneet kuin puolitoista minuuttia, ja siten Jets nappasi tahtipuikon taas hyppysiinsä ujuttamalla kiekon kaksi kertaa peräkkäin Flamesin maaliin siirtyen ottelussa jälleen johtoon. Tässä 6-5 asemassa edettiin aina viimeiselle peliminuutille asti. Juuri kun Jetsin viides peräkkäinen voitto näytti jo varmalta, iski kuudella kenttäpelaajalla pelannut Flames pelin Aaro Kuusiston toimesta tasoihin. Tähän ei suinkaan ottelun draama loppunut: 20 sekuntia Kuusiston maalista Jetsin Nuutti Miettinen täydensi hattutemppunsa ja hiljensi totaalisesti Flamesin yhä tasoitusmaalia hurraavan vaihtoaition. Lopputuloksena Jetsin 7-6 voitto.

Vieläkään ei siis Jets-Oden hymy hyytynyt: ”Jälleen hieno voitto! Nyt joukkueemme pelasi todellista taitokiekkoa ja komeat yksilösuoritukset korostivat sitä entisestään.” Flamesin apupoika-Rainio tuli päävalmentaja Timon sijasta kommentoimaan lyhyesti harmittavaa tappiota: ”Emme todellakaan hävinneet huonolle jengille tai huonolla pelillä. Pelasimme kovaa ja taistelimme loppuun asti. En näe syytä tehdä suuria muutoksia pelitapaan.”

JETS-FLAMES 7-6

Maalit:

01.20 1-0 Kasper Pohjala
04.07 1-1 Lucas Käkelä (Juuso Partanen, Atte Koukonen)
10.20 2-1 Nuutti Miettinen (Kasper Pohjala)
13.20 2-2 Heikki Ruohonen (Daniel Rubinstein)
17.09 3-2 Valtteri Pasonen RL
19.14 3-3 Daniel Rubinstein
24.20 4-3 Aapo Asp (Matias Vainiola)
25.17 4-4 Lucas Käkelä (Eemil Männistö, Niko Syrjälä)
33.29 4-5 Juuso Partanen (Atte Koukonen)
35.00 5-5 Nuutti Miettinen (Joose Inhala)
37.50 6-5 Liam Etelävuori (Anton Parkkinen)
39.17 6-6 Aaro Kuusisto (Heikki Ruohonen) IM
39.38 7-6 Nuutti Miettinen

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Aleksi Karjalainen, Jets
Roope Sauvonsaari, Flames

MV:t
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström
Jets: Aleksi Karjalainen -> Karo Tairo6. LEAFS-CANS

Päivän kuudennessa ottelussa sarjajumboksi tipahtanut Leafs lähti haastamaan Cansia, joka oli onnistunut viime pelissään palaamaan voittokantaan Oilersin kustannuksella. Sinipaidat tulivat otteluun ennakkoluulottomasti, eivätkä turhaan kunnioittaneet ennakkosuosikin asemaa. Aivan voittoon asti altavastaajana otteluun lähteneen Leafsin taistelu ei silti riittänyt, vaan vahvan toisen erän ansiosta Cans poimi kaikki kolme pistettä itselleen.

Leafs tuli otteluun tutusti hyökkäyspelaaminen edellä ja sinipaidat saivatkin jälleen hyvän startin peliin, kun Samuel Holmin maali reilun viiden minuutin kohdalla vei joukkueen johtoon. Tämä jälkeen Cans kuitenkin avasi omat maalihanansa ja tykitti kolmeen minuuttiin kolme osumaa ja karkasi ottelussa kahden maalin päähän. Leafs ehti kaventaa vielä kerran avauserän loppuun Jimi Säiniön rangaistuslaukauksesta ja erätauolle mentiin tiukasta 2-3 tilanteesta.

Toisessa erässä hyvävireinen Cans ei jättänyt mitään sattuman varaan. Eelis Jokinen aloitti maalinteon vieden kolmen minuutin pelaamisen jälkeen punapaidat kahden osuman johtoon ensimmäisessä erässä pari maalia iskeneen Elias Puolanteen syötöstä. Erän puolivälin tienoilla vain viiden minuutin maalittoman jakson jälkeen Cans osui taas; tällä kertaa tuloksena kolme maalia kahden minuutin välein ja taululle jo numerot 2-7. Näihin maaleihin ottelun voittaja jo melko varmasti ratkesi, mutta peli kentällä jatkui loppuun asti viihdyttävänä. Vielä kahden Leafs-kavennuksen ja yhden Cans-häkin jälkeen pukusuojiin marssittiin taululla 4-8.

Ottelun jälkeen Cansin Rami oli tyytyväinen: ”Ensimmäinen erä meni vähän lämmitellessä, mutta kun diesel toisessa erässä lähti kunnolla käyntiin, oli peli todella mukavaa katsottavaa näin Cans-lasien läpi ainakin.” Leafsin Viki ei ollut aivan yhtä iloinen: ”Toisessa erässä kutimme jäivät vähän piippuun ja toisaalta Cansilla tuntui onnistuvan kaikki. No tämä on hokia, seuraavassa pelissä toivottavasti pomppii meille.”

LEAFS-CANS 4-8

Maalit:

05.50 1-0 Samuel Holm (Rasmus Hatakka)
12.08 1-1 Marcus Hanhinen
13.46 1-2 Elias Puolanne (Eelis Jokinen)
15.26 1-3 Elias Puolanne (Olli Puputti)
19.49 2-3 Jimi Säiniö RL
23.12 2-4 Eelis Jokinen (Elias Puolanne)
28.00 2-5 William Kauria
30.46 2-6 Olli Puputti (Elias Puolanne)
33.41 2-7 William Kauria (Samu Valtonen)
36.36 3-7 Rasmus Hatakka RL
37.40 3-8 Elias Puolanne
39.30 4-8 Rasmus Hatakka (Samuel Holm)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Julius Tiittala, Leafs
Ville Kurvinen, Cans

Pelanneet maalivahdit:
Leafs: Julius Tiittala -> Miko Suominen
Cans: Ville Kurvinen7. HABS-FLAMES

Päivän seitsemännessä ottelussa Flames sai vastaansa Habsin. Flamesilla oli takanaan kaksi niukkaa tappiota ja joukkueella oli taatusti kova halu päättää päivä voittoon. Habsilla puolestaan oli takana vasta yksi peli aamulta, mutta siitäkin tappio. Flamesia ei väsymys painanut, vaan se laittoi päivän viimeisessään kaiken peliin ja väänsi itselleen yhden maalin erolla tärkeän voiton.

Ottelun alku oli Flamesin hallussa. Keltapaidat iskivät välittömästi jo ensimmäisestä hyökkäyksestä Juuso Partasen laukauksesta maalin. Tämän jälkeen joukkueen dominointi vasta alkoi. Keltaiset voittivat kaksinkamppailuita, liikkuivat hyvin ja syöttelivät tarkasti. Se toikin tulosta ja ajassa 5:55 Jasper Eurola siirsi keltapaidat jo 2-0 johtoon. Muutaman maalin takamatka herätti Habsin, ja erän puolenvälin jälkeen viherpaitojen Manu Syrjäiläinen onnistui kaventamaan rankkarista. Juuso Partanen kuitenkin kuittasi Flamesin kavennuksen ja Venni Tolppolan sekä Ville Niemen vielä kahden vierasmaalin ansiosta erätauolle mentiin lukemissa 1-5.

Tauolla Habsin hyökkäys sai sovittua vihdoin kuviotaan kuntoon ja nopeasti erän alussa Flamesin verkko heilui ottelussa toista kertaa Eemi Backmanin tuodessa joukkueensa kolmen maalin päähän Flamesista. Ajassa 25:05 Emil Eriksonin laukoessa kotijoukkueen jo kahden maalin iskuetäisyydelle katsomossa uinuneet Habs-fanitkin heräsivät taas kannustamaan omiaan kohti pisteitä. Tätä kavennuksien tuomaa hyvää uutta energiaa eivät kuitenkaan pystyneen viherpaidat osumien muodossa hyödyntämään ja kymmenen minuuttia taisteltiin taas maaleitta. Viitisen minuuttia ennen loppua Felix Eklund onnistui viimein kaventamaan eron vain yhteen, mutta tämän jälkeen päätössummerin soitto tuli Habsin kannalta liian ajoissa, eikä orastanutta tasoitusta ikinä nähty. Loppunumerot 4-5 Flamesille

Ottelun jälkeen Flames-valmentaja Timolla oli aihetta hymyyn: ”Vaikeuksien kautta voittoon! Kova taistelu päivän aikaisemmissa peleissä tuotti nyt palkinnon ja tähän on hyvä lopettaa päivän pelit.” Habs-Nico kehui joukkueensa nousua: ”Henkisesti vaikea peli. Pelasimme hyvin loppuun saakka, mutta pisteisiin oli pitänyt löytää vielä yksi vaihde lisää.”

HABS-FLAMES

0.15 0-1 Juuso Partanen (Stormur Salkoharju)
5.55 0-2 Jasper Eurola (Juuso Partanen)
10.29 1-2 Manu Syrjäläinen RL
15.08 1-3 Juuso Partanen
16.16 1-4 Stormur Salkoharju (Eemil Männistö, Juuso Partanen)
17.42 1-5 Daniel Rubinstein
21.44 2-5 Eemi Backman RL
25.05 3-5 Emil Eriksson
35.05 4-5 Felix Eklund (Eemi Backman)

Torjutut rangaistuslaukauset:
Roope Sauvonsaari, Flames
Onni Vikström, Flames

Pelanneet maalivahdit:
Habs: Kaapo Pulkkinen
Flames: Roope Sauvonsaari -> Onni Vikström8. OILERS-LEAFS

Keskiviikon toiseksi viimeisessä ottelussa kohtasivat Oilers ja Leafs. Officen puolella pyörinyt apupoika-Antero sovitteli ennen peliä ennakkosuosikin viittaa Oilersin hartioille, sillä Leafs oli hävinnyt molemmat päivän pelinsä mustapaitojen voittaessa sentään edes toisen. Antero erehtyi kuitenkin tälläkin kertaa Leafsin kaataessa öljymiehet todella vakuuttavin ottein.

Ensimmäinen erä käynnistyi räväkästi. Kahden minuutin aikana molemmat joukkueet saivat maalitilinsä auki onnistujina Noah Tjäru Leafsilta ja Alex Risku Oilersilta. Rasmus Hatakka sai kolmen minuutin kuluttua Riskun osumasta vietyä Leafsin vielä uudestaan johtoon, mutta tämän jälkeen pelin tempo hieman rauhoittui eikä maaleja syntynyt yhtä nopeaan tahtiin. Erän viimeisillä minuuteilla molemmat joukkueet onnistuivat kuitenkin vielä kerran ja tauolle paineltiin tiukoissa lukemissa 2-3 sinipaitojen hyväksi.

Toiseen erään Leafsin konkarivalmentaja Viki ”Leafs” Karhu sai voitontahto silmistään paistaen tsempattua joukkueensa vielä parempaan vireeseen. Oilers ei osannut tätä odottaa ja joutui katselemaan hämmentyneenä vierestä sinipaitaisten vyöryä. Leafs iski ottelun jälkimäiselle puoliskolle komeat neljä maalia ja Miko Suomisen sinisten maalilla pelatessa tyylikkään nollaerän loppunumeroiksi taululle jäivät 2-7 tyytyväisen Leafsin ja häkeltyneen Oilersin kävellessä pukusuojiin.

Ottelun jälkeen Oilers-Topias oli vähäsanainen: “Heikko esitys meiltä, pystymme paljon parempaan.” Leafs-Viki kehui suojattejaan: ”Hyvää, kurinalaista viisikkopeliä. Viisi pelaajaa oli koko ajan kiekon alla, jonka ansiosta pystyimme ohjaamaan vastustajan hyökkäykset tehokkaasti kulmiin.”

OILERS-LEAFS

Maalit:

01.09 0-1 Noah Tjäru
02.06 1-1 Alex Risku (Alex Stenros)
05.39 1-2 Rasmus Hatakka RL
15.37 1-3 Noah Tjäru (Rasmus Hatakka)
19.04 2-3 Alex Risku RL
23.32 2-4 Noah Tjäru (Rasmus Hatakka)
33.17 2-5 Leo Honkonen (Samuel Holm, Jimi Säiniö)
38.25 2-6 Rasmus Hatakka RL
39.06 2-7 Anton Niemikorpi (Noah Tjäru, Rasmus Hatakka)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Patrick Donoghue, Oilers
Miko Suominen, Leafs

Pelanneet maalivahdit:
Oilers: Patrick Donoghue
Leafs: Julius Tiittala->Miko Suominen9. JETS-HABS

Päivän viimeisessä pelissä molemmat aikaisemmat ottelunsa hävinnyt Habs lähti haastamaan huiman viiden ottelun voittoputkessa liitelevää Jetsiä. Valkopaidat olivat onnistuneet tähän asti pitämään oman puolustuksensa äärimmäisen tiiviinä, mutta nyt sai viimeinkin Habs sen murrettua. Tuloksena koko hallin yllättänyt vihreäpaitojen murskavoitto.

Maalinteon avasi ensimmäisessä erässä 40 sekunnin pelaamisen jälkeen Jetsin Liam Etelävuori komeasti rangaistuslaukauksesta. Valkopaidat eivät kuitenkaan ehtineet johtoasemaansa juhlia toista 40 sekuntista pidempään, kun ajassa 1:30 Habsin taitohyökkääjä Veeti Sulin tasoitti ottelun. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena vielä reilut viisi minuuttia, mutta sitten Habs löysi avaimet Jetsin puolustuksen avaamiseen – tuloksena loppuerään hurjat neljä maalia ja tauolle vihreäpaitaisten 1-5 johdossa.

Toisessa erässä Habs jatkoi siitä mihin oli jäänyt, eikä antanut valkopaidoille yhtään aikaa koota rivejään uudestaan. Vierasjoukkueen hyökkäyspään mylly pyöri todella sulavasti ja synnytti otteluun vielä kolme osumaa. Ensin osui Kalle Lindberg, sitten Veeti Sulin ja lopuksi vielä Felix Eklund iskien taululle jo 1-8. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi ja Jets kärsi todella selvin numeroin yllättäen ensimmäisen tappionsa kahteen päivään.

Komean voiton jälkeen intohimostaan korkeakulttuuriin tunnettu Habs-valmentaja Nico selitti syytä lopputulokselle: ”Lueskelin tapojeni mukaan pelien välissä jälleen hieman antiikin kirjallisuutta ja satuin huomaamaan vanhan roomalaisen sananlaskun: ’Quattuor praeteritiones frangunt omnem defensionem.’ – eli kansankielellä ’neljä syöttöä murtaa minkä tahansa puolustuksen.’ Lähdimme otteluun tämä päällimmäisenä mielessä ja syötöt tosiaan sitten Oilersin puolustuksen mursivatkin.” Jetsin Ode oli lehdistötilaisuudessa Nicon sivistyksestä niin hämmentynyt, että tyytyi vaan tokaisemaan: ”Ihan ok peli.”

JETS-HABS 1-8

Maalit:

00.40 1-0 Liam Etelävuori RL
01.30 1-1 Veeti Sulin
08.01 1-2 Emil Eriksson RL
12.00 1-3 Mikael Päivinen (Max Mennander, Eemi Backman)
13.13 1-4 Max Mennander (Eemi Backman)
17.02 1-5 Felix Eklund (Aaron Martikainen)
21.31 1-6 Kalle Lindberg (Emil Eriksson, Veeti Sulin)
26.10 1-7 Veeti Sulin (Emil Eriksson, Kalle Lindberg)
34.47 1-8 Felix Eklund (Manu Syrjäläinen, Aaron Martikainen)

Torjutut rangaistuslaukaukset:
Karo Tairo, Jets
Kaapo Pulkkinen, Habs 2
Aleksi Karjalainen, Jets 2

Pelanneet maalivahdit:
Jets: Karo Tairo -> Aleksi Karjalainen
Habs: Kaapo Pulkkinen


©Erik Kymäläinen


   
Lisää uutisia
Blues
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Liity seuraan
Ilmoittautumiset
Kategoriat